Παπανδρέου: Με τα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν, μας έδεσαν στην κάθε λεπτομέρεια – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΙΔΗΣΟ στο Αγρίνιο μίλησε την Τετάρτη ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ άσκησε κριτική στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, λέγοντας πως «με τα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν πριν από δυο εβδομάδες, μας έδεσαν στην κάθε λεπτομέρεια».

Αναφερόμενος στην σημερινή πολιτική κατάσταση, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΔΟ τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «τώρα μαλώνει η δεξιά συντήρηση με την αριστερή συντήρηση και κανείς δεν μιλά για τα πραγματικά προβλήματα» και πρόσθεσε: «Να μιλήσουμε λοιπόν για το γιατί φτάσαμε ως εδώ και τι γίνεται από εδώ και πέρα κι αν υπάρχει ελπίδα». Όπως υπογράμμισε «εγώ πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα, φτάνει τα παθήματα του παρελθόντος να γίνουν μαθήματα».

Κάνοντας αναφορές στην χρονική περίοδο που ήταν ο ίδιος Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «την πιο κρίσιμη στιγμή ζήτησα εθνική συνεννόηση, ώστε η χώρα να περάσει τον κάβο» και συμπλήρωσε: «Αντί γι’ αυτό όλοι με πετροβολούσαν. Ο ένας με τα Ζάππεια και ο άλλος με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το σκίσιμο των μνημονίων. Δείτε τι έγινε στις άλλες χώρες. Πολιτικές δυνάμεις, στην Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, συνεργάστηκαν, διαπραγματεύτηκαν με την τρόικα και βγήκαν από τα μνημόνια. Αν γίνονταν αυτό, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για τρίτο μνημόνιο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «μόνο την περίοδο 2009 – 2011 έγιναν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως διακόπηκαν βίαια», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε». 

Ακόμη ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ σημείωσε ότι «μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας, να φέρουμε ξανά την πολιτική στο προσκήνιο με αλλαγή πορείας και να υπερβούμε τους εαυτούς μας, διότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τους άλλους λαούς». Όχι όμως όπως πρόσθεσε «με ψευδοδιλλήματα, με προδότες και σωτήρες, αλλά με ένα νέο συμβόλαιο για μια μεγάλη αλλαγή, με την κουλτούρα της συναίνεσης και του διάλογου, διότι πρέπει να πάμε παρακάτω».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε το βίντεο από το Εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΣ:

Διαβάστε επίσης:

Τι λέει ο Παπανδρέου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ

Παπανδρέου: Ναι σε συνεργασία και με τον ΣΥΡΙΖΑ αν…

Παπανδρέου: Με είπαν Πινοσέτ και ντήλερ διεθνών κερδοσκόπων – Δεν κρατάω κακία σε κανέναν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ