Η απάντηση του Κοτζιά στην ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την αλλαγή του λογότυπου του ΑΠΕ

Για κινήσεις εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και για θέμα που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του, κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντώντας στην ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την αλλαγή του λογότυπου του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το να ερωτάται ο υπουργός Εξωτερικών για μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), με την οποία ουδεμία σχέση έχει, δείχνει το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι, μην έχοντας τίποτα ουσιώδες να συνεισφέρουν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναλώνονται σε κινήσεις εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κοτζιάς.

Τούτο, δε, συμβαίνει, όπως τονίζει, «τη στιγμή που το υπουργείο Εξωτερικών, μετά από πολλά χρόνια, με σειρά πρωτοβουλιών, οι οποίες τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης και στήριξης, επιχειρεί να επαναφέρει τη χώρα στο διεθνές προσκήνιο, όπως της αξίζει» και προσθέτει:

«Παρόλο που η ερώτησή σας δεν χρήζει, επί της ουσίας, σοβαρής αντιμετώπισης εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, σας παραπέμπω σε σειρά δηλώσεών μου και ανακοινώσεων του Υπουργείου, οι οποίες κάθε άλλο παρά αδράνεια επιδεικνύουν ως προς την υπεράσπιση των εθνικών μας θέσεων».

Καταλήγοντας, ο κ. Κοτζιάς επισημαίνει πως «αν και είναι ολοφάνερο, ότι το θέμα της ερώτησης σαφώς δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές μου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κοτζιάς: Κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν το διάλογο με την Αλβανία – ΒΙΝΤΕΟ

Κοτζιάς: Η Άγκυρα ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό στις Οινούσσες

Μπακογιάννη: Ντρέπομαι για λογαριασμό του κ. Κοτζιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ