Φίλης: Αναγκάσαμε το ΠΑΣΟΚ να πάρει αποστάσεις από το “παραιτηθείτε”

Στη συγκέντρωση του κινήματος “παραιτηθείτε” αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασε το ΠΑΣΟΚ να κρατήσεις αποστάσεις από την πρωτοβουλία.

“Μιλήσαμε τις προηγούμενες μέρες και κατορθώσαμε να αποκαλύψουμε ότι πίσω από τη συγκέντρωση υπήρχε η ΝΔ. Κρυβόντουσαν και πήγαιναν μουλωχτά να κάνουν συγκέντρωση. Τώρα, αναγκάστηκαν να βγουν δημόσια και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Όπως επίσης, με την παρέμβαση αυτή, αναγκάσαμε και άλλα κόμματα, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να τοποθετηθούν. Το μεν ΠΑΣΟΚ να πάρει ρητές αποστάσεις, το δε Ποτάμι κι αυτό να προσπαθεί κι αυτό να οριοθετηθεί από αυτή τη διαδικασία” τόνισε μιλώντας “Στο Κόκκινο”.

“Και να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο -γιατί γίνονται λαθροχειρίες- ότι είναι άλλο πράγμα το κίνημα των αγανακτισμένων στις πλατείες και άλλο πράγματα αυτό που γίνεται σήμερα. Οι αγανακτισμένοι ήταν ένα ευρωπαϊκό, με ορμή, ρεύμα κατά της λιτότητας και υπέρ της δημοκρατίας, δεν ήταν καπελωμένες καταστάσεις” είπε ο υπουργός Παιδείας και κατέληξε: “Μην κάνουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις ανάμεσα σε ένα κίνημα που ανέδειξε τις μεγάλες πλευρές της κρίσης και σε μια κομματικά υποκινούμενη διαδικασία όπως είναι η σημερινή”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Φίλης: Έτσι θα λειτουργούν τα δημοτικά σχολεία

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Σύνταγμα για το «παραιτηθείτε»

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ