Ασημακοπούλου: Συμφωνώ με τους «παραιτηθείτε» – Δεν κρύβεται η ΝΔ πίσω από το κίνημα

«Η στάση του κόμματός μας είναι ξεκάθαρη, δεν είναι κάτι που διοργάνωσε η ΝΔ» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 η Άννα Ασημακοπούλου, ερωτηθείσα σχετικά με τη σημερινή συγκέντρωση των «παραιτηθείτε» στην πλατεία Συντάγματος, και πρόσθεσε:

«Από εκεί και πέρα, ο καθένας είτε είναι βουλευτής, είτε είναι νεοδημοκράτης, είτε είναι στέλεχος, είτε δεν είναι, είτε είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ, έχει δικαίωμα να πάει ή να μην πάει, να το διαφημίσει στους φίλους του ή να μην ασχοληθεί. Εξαρτάται από τον καθένα και ο καθένας κάνει τις προσωπικές του επιλογές. Δεν υπάρχει με άλλα λόγια κομματική γραμμή για αυτό το θέμα».

Αναφορικά με την προσωπική της στάση καθώς και το αν η ίδια θα συμμετάσχει στην εν λόγω συγκέντρωση, η βουλευτής της ΝΔ, σημείωσε: «Εγώ είμαι εισηγήτρια στον αναπτυξιακό νόμο και θα είμαι στη Βουλή», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «συμφωνώ με αυτό το αίτημα των ‘παραιτηθείτε’».

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «εχθρική προς τη χώρα» τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας «παραιτηθείτε» και ο κ. Σκουρλέτης, χθες, μιλώντας στον Realfm 97,8 «ακροδεξιάς λογικής», η κ. Ασημακοπούλου, επισήμανε:

«Καταρχάς, έχουμε άλλη μία περίπτωση υποκρισίας. Δηλαδή, όταν οι ‘Αγανακτισμένοι’ έβγαιναν στις πλατείες και όταν μιλούσαν σημερινά κορυφαία υπουργικά στελέχη, όπως ο κ. Τσακαλώτος, στους ‘Αγανακτισμένους’, ήταν ένα δημοκρατικό, λαϊκό αίτημα. Τώρα λοιπόν, που γίνεται κάτι εναντίον της κυβέρνησης, τώρα είναι ακροδεξιό και φασιστικό και εχθρικό προς τη Δημοκρατία και προς τη χώρα και δεν ξέρω τι άλλο. Αυτό λοιπόν, καταρχάς, είναι υποκρισία. Κατά δεύτερον, νομίζω ότι η κυβέρνηση επειδή βλέπει –θα είδατε ενδεχομένως και μία δημοσκόπηση σήμερα που λέει ότι το 80% πλέον πιστεύει ότι δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να μας πάει πουθενά, ακόμα και περισσότερο από το 60% των ψηφοφόρων, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση πια-, βλέποντας λοιπόν αυτή τη λαϊκή οργή –επιτρέψτε μου- για την κοροϊδία που έχει φάει ο ελληνικός λαός από αυτή την κυβέρνηση, και για την ανικανότητά της, επειδή έχουν τρομοκρατηθεί, έχουν καθεστωτικά αντανακλαστικά. Προσπαθούν λοιπόν να δαιμονοποιήσουν μία απολύτως δημοκρατική, ειρηνική και επιτρεπτή από το Σύνταγμα, συγκέντρωση».

Σε ό, τι αφορά τον αναπτυξιακό νόμο, η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι «το τωρινό παραμύθι και η νέα κοροϊδία στον ελληνικό λαό είναι ‘έρχεται η ανάπτυξη’. Ο αναπτυξιακός νόμος είναι η ναυαρχίδα αυτής της κοροϊδίας». Η κ. Ασημακοπούλου χαρακτήρισε τον αναπτυξιακό νόμο «σταγόνα στον ωκεανό» και «απολύτως αδειανό πουκάμισο, σημειώνοντας ωστόσο ότι «έχει κάποια πράγματα με τα οποία συμφωνούμε… Ό,τι θετικό βλέπουμε και με δεδομένο ότι προφανώς ο αναπτυξιακός νόμος θα περάσει από την πλειοψηφία της Βουλής, το επισημαίνουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ