Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου σε Ερντογάν – Ράμα για Αγία Σοφία και Τσάμηδες

Στην κορυφή της ειδησεογραφίας των κεντρικών δελτίων και των ενημερωτικών εκπομπών του Σαββατοκύριακου ήταν το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews με τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε στενούς συνεργάτες του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σαφές μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τη διεθνή κοινότητα για την πρόκληση στην Αγία Σοφία αποστέλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τα βέλη του οποίου δεν ξεφεύγει ούτε ο Εντι Ράμα για τη στάση που κρατούν τα Τίρανα στο θέμα των Τσάμηδων.

Όπως αποκαλύπτει η Realnews, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας σε στενό κύκλο συνεργατών του για την ενέργεια της Αγκυρας να διαβαστεί το Κοράνι, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού, στην Αγία Σοφία, τόνισε:

«Πρόκειται για χυδαία πρόκληση της Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν, η οποία δεν στρέφεται μόνο κατά της Ελλάδας, αλλά ευθέως κατά του ευρωπαϊκού και εν του γένει δυτικού πολιτισμού. Ας αναλογιστούμε ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO. Ας αντιληφθούν και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι η πρόκληση στρέφεται και εναντίον τους». 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Realnews.

       

Διαβάστε επίσης:

Λαφαζάνης: Αναγκαία για την εθνική ασφάλεια μια ανεξάρτητη πολιτική…

Σαμαράς: Η αλήθεια υπάρχει στην οικουμενική παράδοση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού

Τσιρώνης: Πετύχαμε να κρατήσουμε τη χώρα και την κοινωνία όρθια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ