Αποστάσεις του Σκουρλέτη από τον Φίλη

Tις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τις κινητοποιήσεις που διοργανώνει το κίνημα «παραιτηθείτε» σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”.

«Μη μου ζητάτε να ερμηνεύσω τη δήλωση ενός πολιτικού συναδέλφου και μάλιστα, όχι απλώς συναδέλφου μου, ενός πολιτικού φίλου μου που εκτιμώ. Δεν την έχω δει τη δήλωση για να δω μέσα σε ποιο πλαίσιο της συνέντευξης διατυπώθηκε γνωρίζω όμως ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη ότι πρέπει μην υπάρχουν εμπόδια, να είναι όλο και λιγότερα τα εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται μέσα στα πλαίσια που προβλέπει το σύνταγμά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Άρα προφανώς δεν ταιριάζει σε εμάς ούτε η λογική των απαγορεύσεων ούτε πολύ περισσότερο η χρήση κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι σε αυτούς που ελευθέρα διαδηλώνουν και εκφράζουν τις απόψεις τους».

Παράλληλα, με αφορμή τη συζήτηση για το ενδεχόμενο να συνδυαστεί η συνταγματική αναθεώρηση με δημοψήφισμα ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Οι συνταγματικές προβλέψεις για τη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος είναι γνωστές, δεν είναι κάτι το οποίο χωράει δεύτερη ανάγνωση ή διαφορετική προσέγγιση. Άρα η συζήτηση ξεκινάει μετά από αυτό το σημείο».

 

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Φίλη στη Νέα Δημοκρατία που ζητά την παραίτησή του

Την παραίτηση του Φίλη ζητά η ΝΔ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ