Επίκαιρη ερώτηση της Μπακογιάννη στον Πρωθυπουργό για την Αγιά Σοφιά

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε η συντονίστρια Εξωτερικών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, για την αλλαγή χαρακτήρα του μουσείου της Αγιάς Σοφιάς.

Στην ερώτησή της η κα Μπακογιάννη χαρακτηρίζει «προκλητική» την ενέργεια των τουρκικών Αρχών την ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς, υποστηρίζει ότι με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη δημιουργείται σύγχυση και ρωτά τον πρωθυπουργό ποια είναι η τελική θέση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρει:

«Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να δώσει άδεια ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που προστατεύεται από την UNESCO, συνιστά προκλητική ενέργεια που προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Το Υπουργείο Εξωτερικών με καθυστέρηση καταδίκασε φραστικά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι “δεν είναι τραγικό” και “δεν συνιστά έλλειψη σεβασμού η ανάγνωση θρησκευτικού κειμένου στην Αγία Σοφία”. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί σύγχυση και να σταλούν λάθος μηνύματα στη γειτονική χώρα».

Ακολούθως η κα Μπακογιάννη ρωτά τον Πρωθυπουργό:

 1. Ποια είναι τελικά η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα της αλλαγής χαρακτήρα της Αγίας Σόφιας;

 2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως συμβόλου της Χριστιανοσύνης και ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς;

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Βαθιά υφεσιακό το μείγμα μέτρων της κυβέρνησης

Το tweet του Βρούτση για την πώληση του Ελληνικού

Φάμελλος: Δεν μπαίνει θέμα δημοψηφίσματος – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ