Νεφελούδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις

Στο θέμα του 13ου -14ου μισθού και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Όταν ήρθαμε στο υπουργείο εμείς βρήκαμε, επειδή υπήρχε μία διαδικασία άρνησης από την παλιά ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και την κυβέρνηση τότε, ότι είχαν συζητήσει για ομαδικές απολύσεις και για το συνδικαλιστικό νόμο, εμείς βρήκαμε έτοιμες τις μελέτες. Έχουμε γίνει δέκτες καταγγελιών από ομοσπονδίες ότι στην περίοδο της τωρινής διαπραγμάτευσης υπήρχαν παρεμβάσεις από μεριάς στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μην περάσουν εργασιακά θέματα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο» είπε ο κ. Νεφελούδης και πρόσθεσε ότι «παρενέβαιναν υπέρ των δανειστών».

Σχετικά με το θέμα του 13ου -14ου μισθού και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων ανέφερε ότι: «Αν τεθεί, που δεν έχει τεθεί, θέμα 13ου και 14ου μισθού η υποστήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα βοηθήσει πάρα πολύ στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης» και πρόσθεσε πως είναι κόκκινη γραμμή το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις αποζημιώσεις απάντησε πως «δεν έχουν τεθεί τέτοια ζητήματα στη διαδικασία της τωρινής διαπραγμάτευσης».

Αναφερόμενος στον καθεστώς ευέλικτων μορφών εργασίας είπε «ότι είναι κάτι που δεν συμφωνούμε» και πρόσθεσε ότι «σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε σε όφελος των εργαζομένων και του ασφαλιστικού συστήματος όλο αυτό το πλαίσιο.»

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Φέσσας: Kατηγορηματικά αντίθετοι στη μείωση των αμοιβών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ