• Γεροβασίλη: Το στρίβειν δια του αρραβώνος δεν είναι νοοτροπία της κυβέρνησης

  5:58 μμ, Παρασκευή 03 Ιουν 2016 5:58 μμ, Παρασκευή 03 Ιουν 2016

  «Καταφέραμε να βγούμε με το μικρότερο δυνατό κόστος από τη διαδικασία όλων των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αυτό σημαίνει ότι το κύριο βάρος πρέπει να πέσει στη γρήγορη νομοθέτηση και αποτελεσματική και ποιοτική, για τη διευκόλυνση των αναπτυξιακών δρόμων» επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον Alpha 9.89.

  «Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να περνάμε ένα βήμα μπροστά. Να μπορούμε να κοιτάξουμε μελλοντικά, να σχεδιάσουμε και βεβαίως, να αλλάξουμε, να σταθεροποιήσουμε την οικονομία αλλά και ιδίως και την κοινωνία» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης πια αλλάζει η σελίδα και περνάμε σε μία άλλη μέρα, με ανοιχτό το δρόμο, για να πάρει στροφή η οικονομία προς την ανάπτυξη που είναι και ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από τα δύσκολα».

  Ερωτηθείσα σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή, επί της ερώτησης της ΝΔ για τις offshore, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι «το στρίβειν δια του αρραβώνος δεν είναι νοοτροπία της κυβέρνησης».

  «Νομίζω ότι αποδείχθηκε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της ΝΔ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Πρωθυπουργός να μην είναι στη Βουλή», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

  «Σας θυμίζω τα προηγούμενα χρόνια, ο προηγούμενος Πρωθυπουργός δεν πατούσε ποτέ στο Κοινοβούλιο, δεν απαντούσε σε ερωτήσεις κλπ. Το θυμάστε. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε να επιδιώξει κάτι άλλο. Να είναι παρών στο Κοινοβούλιο, αλλά βλέπουμε ότι μάλλον δεν το αντέχει».

  Αναφερόμενη στην αύξηση του ΦΠΑ, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να πετύχει το καλύτερο δυνατό, με τρόπο που να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι και να τηρηθεί και η συμφωνία του καλοκαιριού.

  «Όλοι ξέρουμε τι θα συνέβαινε εάν αρνούμασταν. Είμαστε σε μονόδρομο, λοιπόν. Έτσι προσπαθήσαμε αυτό να γίνει με τον δικαιότερο τρόπο υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Και το καταφέραμε. Το καταφέραμε, κρατώντας τους μισθούς και τις βασικές συντάξεις χωρίς να μειωθούν, για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια συνεχών μειώσεων» τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

  «Επίσης, να αρχίσουμε πια να προστατεύουμε την πρώτη κατοικία και πολλά άλλα. Να αυξήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο, το περιθώριο, δηλαδή, να έχουμε δημοσιονομικό χώρο για ανάπτυξη με τα μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία εξασφαλίστηκαν για τη χώρα με άνοιγμα της μεγάλης διαδικασίας για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Ένα πραγματικό όμως άνοιγμα, που θα αρχίσουμε να το βλέπουμε άμεσα και αργότερα και μακροπρόθεσμα, με στόχο την ολοκλήρωση της τριετίας είναι να μην είμαστε πια στη δίνη αυτών των συμφωνιών» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

  Η κ. Γεροβασίλη αναφερόμενη στις προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων, είπε ότι «υπάρχει ένα τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και από ξένους και από Έλληνες, σε πολλούς τομείς, στην ενέργεια, στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό».

  «Αυτό που είναι αληθές είναι ότι, αυτό που χρειάζονται οι επενδυτές δεν είναι το πόσο ακριβώς είναι η φορολογία - το λένε οι ίδιοι - αλλά το να έχουν ένα σταθερό περιβάλλον. Θα προσέξατε ότι αυτό έχει ληφθεί υπόψη από αυτή την κυβέρνηση για αυτό, στον αναπτυξιακό νόμο που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή, θα νομοθετηθεί, ότι για ένα ύψος επενδύσεων και πάνω σε αυτή τη φάση, θα υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον πάνω από δεκαετία», επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

  Διαβάστε επίσης:

  Γεωργιάδης: Ίσως να μην ήταν σωστό που αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση για τις offshore

  Μπαλάφας: Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο θα γίνουν βήματα ανάκαμψης στη Θράκη

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα