Ο Κακλαμάνης για τις offshore: Θα προτιμούσα να μέναμε και να δίναμε τη μάχη μας

«Το πρόβλημα δεν ήταν ούτε πολιτικό, ούτε νομικό, ήταν καθαρά για εμάς ιδεολογικό. Ποινικοποιείται κάθε μορφής επιχειρηματικότητα με αυτή την τροπολογία», σχολίασε στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε για την αποχώρηση της Νέα Δημοκρατίας από τη Βουλή, «Χαίρομαι που δεν υποκύψαμε στον καθεστωτικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δυστυχώς έκαναν άλλα κόμματα στη Βουλή και να πάμε να ψηφίσουμε από τον φόβο, ενδεχομένως του λαϊκού κόστους, «ναι» στη συγκεκριμένη τροπολογία» και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα δεν ήταν ούτε πολιτικό, ούτε νομικό, ήταν καθαρά για μας ιδεολογικό. Ποινικοποιείται κάθε μορφής επιχειρηματικότητας με αυτή την τροπολογία. Ήταν ιδεολογικό για εμένα το θέμα κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει η ΝΔ».  

«Δεν ρωτώ τώρα πως η κυβέρνηση, μέσα σε δύο ημέρες, από το ένα άκρο πήγε 180 μοίρες στο άλλο άκρο. Τώρα, αυτά είναι ερωτήματα για σοβαρές κυβερνήσεις», ανέφερε.

«Εγώ θα προτιμούσα να μέναμε μέσα (σ.σ. στη Βουλή), να δίναμε τη μάχη μας, την ιδεολογική και πριν από την ψηφοφορία ας αποχωρούσαμε. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα για εμένα, το ότι αποχωρήσαμε. Διότι, αισθάνθηκα λίγο άσχημα τρεις ώρες να μας λένε ότι μας λέγανε, τα περισσότερα ψέματα, και να μην υπάρχει αντίλογος. Πέραν του ότι, πρέπει να σας πω, ότι ο κανονισμός της Βουλής είναι σε κάποια σημεία σοφός. Δηλαδή σου δίνει το δικαίωμα της άρνησης ψήφου με τη μαγική λέξη «παρών», αλλά το κυρίως θέμα για το οποίο εγώ είμαι χαρούμενος με τη στάση του κόμματός μου είναι ότι δεν υποκύψαμε στο λαϊκισμό και δεν ψηφίσαμε «ναι» σε μία επαίσχυντη αλλαγή που ποινικοποιεί κάθε μορφής επιχειρηματικότητας».

Ο κ.Κακλαμάνης απάντησε και στο αν η Νέα Δημοκρατία είχε ενημερωθεί για την πρώτη τροπολογία για τις offshore,  «Άκουσα χθες τον κ.Κυρίτση, ο οποίος όφειλε να γνωρίζει και αν δεν γνώριζε να ρώταγε τους δύο συντρόφους του, που μετέχουν στην επιτροπή πόθεν έσχες,  και σας λέω ότι ουδέποτε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης απευθύνθηκε στην Επιτροπή πόθεν έσχες για να μας ενημερώσει ή να ζητήσει τη γνώμη μας, ουδέποτε έγινε συζήτηση για την τροπολογία στην οποία αναφέρεται».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

 

Διαβάστε επίσης:

Ξυδάκης: Η τελική ρύθμιση για τις off shore είναι η εύλογη

Ο Λεβέντης για τις offshore: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε “πατάτα” – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ