• Κατρούγκαλος: Για πρώτη φορά νέα προοπτική για την οικονομία

  4:04 μμ, Τετάρτη 01 Ιουν 2016 4:04 μμ, Τετάρτη 01 Ιουν 2016

  «Μία καινούρια προοπτική, για την ελληνική κοινωνία και για την ελληνική οικονομία, ανοίγεται, για πρώτη φορά, με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, και αυτό για δύο λόγους» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Βιέννη, όπου βρίσκεται, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη Διεθνή Διάσκεψη «Παιδική ηλικία χωρίς σωματική τιμωρία».

  «Ο πρώτος λόγος είναι ότι σταματά μία παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα, ως προς το αν θα περάσουμε την περίφημη αυτή αξιολόγηση. Θυμίζω ότι ήδη, πριν τις εκλογές του 2015, οφειλόταν αυτή και ήδη φαίνεται ότι πανηγυρικά περνάμε την αξιολόγηση αυτή και μάλιστα έχοντας λάβει μέτρα, που σε μεγάλο βαθμό προσπάθησαν να προστατέψουν και τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και συνέχισε:

  «Ο δεύτερος λόγος είναι ότι για πρώτη φορά δεν έχουμε απλώς υποσχέσεις για τη ρύθμιση του χρέους, έχουμε μία σαφή τοποθέτηση ότι δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη βιωσιμότητά του, έναν οδικό χάρτη που αναλύεται σε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα και συγκεκριμένες δεσμεύσεις των εταίρων μας».

  «Ως εκ τούτου μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι ένα καινούριο ξεκίνημα βρίσκεται μπροστά μας» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

  Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Αυστριακό ομόλογό του, Άλοις Στέγκερ, την ηγεσία της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων και τον πρόεδρο του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου.

  Ο υπουργός Εργασίας, σχολιάζοντας την επίσκεψή του στη Βιέννη σημείωσε ότι αυτή εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια για επαφές με την Κοινωνία των Πολιτών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά με τα εργατικά συνδικάτα και τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων.

  Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι το Αυστριακό Εργατικό Επιμελητήριο είχε αναθέσει σε διακεκριμένο νομικό μία γνωμοδότηση για τη διερεύνηση τυχόν αντίθεσης των μνημονίων με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις διεθνείς συνθήκες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, «κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, που υπάρχει στην Αυστρία, ίσως εντονότερο από τις άλλες χώρες».

  Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «τέτοιες επισκέψεις είναι θετικές γιατί βοηθούν στο να υπερασπίσουμε ακριβώς αυτό που θεωρούμε ότι είναι η καρδιά της Ευρώπης και η ταυτότητά της, οι κοινωνικές κατακτήσεις, τα εργατικά δικαιώματα, τα δικαιώματα τα συλλογικά και οι ελευθερίες». Και αυτό διότι, όπως διευκρίνισε τα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι εθνικά, αλλά υπάρχει μία γενικότερη σύγκρουση στην Ευρώπη, ανάμεσα σε δύο ριζικά διαφορετικές επιλογές «για το πως θέλουμε να προσανατολιστεί η ήπειρός μας, είτε δηλαδή να διατηρήσουμε το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, είτε να πάμε σε κάτι διαφορετικό που μπορούμε να το προσδιορίσουμε σχηματικά, σαν μία νεοφιλελεύθερη οπισθοδρόμηση».

  Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Λεβέντης: Η διάταξη που φέρατε είναι φωτογραφική για την οικογένεια Μητσοτάκη - ΒΙΝΤΕΟ

  Σταμάτης: Δεν είχαμε κανένα λόγο να συμπράξουμε στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ

  Ο Καμμένος για τον Θεοδωράκη: Ήταν ορντινάτσα του Παπαντωνίου - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα