Ο Φάμελλος για τις offshore: Καλύψαμε τα νομικά κενά της προηγούμενης περιόδου

Η διάταξη για τις offshore αποκατέστησε το νομικό κενό που υπήρχε την προηγούμενη περίοδο, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

«Δυστυχώς, υπήρχαν σοβαρά νομικά κενά, που με μαθηματικό τρόπο οδηγούσαν σε ατιμωρησία, στο προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο είχε διατυπώσει, γενικώς, τη μη συμμετοχή στις εξωχώριες», σχολίασε ο κ. Φάμελλος και συμπλήρωσε: «Όμως, πουθενά δεν οριζόταν ποιες ήταν οι εξωχώριες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε, αν θέλετε, ευθύνη. Να μην υπάρχει έλεγχος, να μην υπάρχει τιμωρία».

«Δυστυχώς, είχαν απαλλαγεί πολιτικά πρόσωπα εξαιτίας αυτού του κενού, και το πρώτο που έπρεπε να κάνουμε, με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις παρατηρήσεις των διεθνών φορέων, ήταν να ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι οι εξωχώριες, να διευκρινίσουμε πως ακριβώς γίνεται ο έλεγχος και αν δώσουμε εξουσία στον εισαγγελέα. Διότι, όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται σήμερα, δυστυχώς, δεν είχαν καλύψει τη χώρα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλύψαμε τώρα, κατ΄αρχήν, τα νομικά κενά της προηγούμενης περιόδου που αντιστοιχούν στα κροκοδείλια δάκρυα αυτών που σχίζουν τα ιμάτια τους, αλλά είχαν αφήσει κενά», ανέφερε στη συνέχεια ο ίδιος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

 

Ο Βρούτσης για τις offshore: Η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένη

Ο Μπαλάφας για τις off shore: Η κυβέρνηση έπρεπε να προσέξει περισσότερο – ΒΙΝΤΕΟ

Κουμουτσάκος: Άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας για την κατάργηση της διάταξης για τις “offshore ΣΥΡΙΖΑ”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ