Χρυσόγονος: Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά

Στην πορεία του κυβερνητικού έργου, αλλά και στα «αγκάθια» που προέκυψαν στο κλείσιμο της αξιολόγησης μετά την απόφαση του Eurogroup αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η κυβέρνηση είχε απορροφηθεί υπερβολικά στο προηγούμενο διάστημα με τη διαπραγμάτευση. Πρέπει να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης, ιδίως της φορολογικής και της ασφαλιστικής διοίκησης, αλλά και ευρύτερα. Γενικότερα να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, αν επιτρέπεται η έκφραση, ούτως ώστε, να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα», δήλωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρυσόγονος για τη διαπραγμάτευση: Η καθυστέρηση δεν είναι προς όφελός μας

Μιλώντας για το θέμα της εκταμίευσης της δόσης, και απαντώντας στο ερώτημα αν προβλέπει νέες καθυστερήσεις πάνω που δημιουργήθηκε κλίμα αισιοδοξίας μετά την απόφαση του Eurogroup, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Εγώ δεν θα τα έλεγα «αγκάθια». Θα τα έλεγα «ουρές». Το κυρίως σώμα της αξιολόγησης το έχουμε «φάει», δυστυχώς ή ευτυχώς και τώρα μένουν κάποιες «ουρές», οι οποίες ελπίζω ότι θα τελειώσουν κι αυτές τις επόμενες ημέρες, διότι η καθυστέρηση δεν είναι προς όφελός μας. Ελπίζω να τελειώσουν με τον λιγότερο δυνατό επώδυνο τρόπο και βέβαια υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν, μερικά από αυτά μάλιστα είναι τόσο απλά, που θα μπορούσαν να είχαν γίνουν και χθες».

Και πρόσθεσε: «Και να σας φέρω κι ένα παράδειγμα. Για το ΕΚΑΣ τώρα συζητάμε για κάπου 100 εκατ. απ’ ότι έχω αντιληφθεί. Υπάρχουν δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης Βρώμικου Χρήματος εδώ και χρόνια, αρκετά χρήματα, μιλάμε για δισ. δηλαδή, προσώπων τα οποία ενέχονται σε εγκληματικές πράξεις και υπάρχει υποψία ότι τα χρήματα προέρχονται από εγκληματικές τους δραστηριότητες».

Συνέχισε δε, λέγοντας ο κ. Χρυσόγονος: «Αυτό θα έπρεπε να είχε τακτοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Να μπορεί η εφορία να κάνει ανάληψη από την τράπεζα των ποσών που είναι βεβαιωμένες φορολογικές οφειλές. Είναι μία τροπολογία που είναι περίπου στη σφαίρα του προφανούς».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Θα συνεχίσω να ζητώ εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Θεοδωράκης: Επιπλέον μέτρα φέρνει η μεγάλη καθυστέρηση της κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ