Ο Τόσκας για την Ειδομένη: Οφείλαμε να προστατέψουμε τους δημοσιογράφους

Στην επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης και το γεγονός ότι δεν επετράπη στις κάμερες και τους δημοσιογράφους να βρίσκονται εκεί αναφέρθηκε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μιλώντας στον Alpha 9,89.

«Οφείλαμε να προστατέψουμε και τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ γιατί δεν ξέραμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εξελίχθηκαν ομαλά. Δεν ήμασταν καθόλου σίγουροι ότι θα εξελίσσονταν έτσι» υποστήριξε ο κ. Τόσκας.

«Επιπλέον, όποτε εμφανιζόταν δημοσιογράφος ή κάποιος ξένος επίσημος εκεί, άρχιζαν οι εκδηλώσεις και να σας θυμίσω τι έγινε στον Πειραιά με αυτόν τον άνθρωπο που πήρε ένα μωρό και απειλούσε να το πετάξει στο λιμάνι για να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας. Επομένως αυτά θέλαμε να αποφύγουμε, αυτός ήταν ο μόνος λόγος», πρόσθεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι «η περιοχή είχε γίνει πλέον φαβέλα» καθώς και ότι «γινόταν αγώνας δρόμου, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να μειωθεί η παραβατικότητα, να μην υπάρχουν διακινητές».

«Πήγε καλά η επιχείρηση, πήγε εξαιρετικά καλά θα έλεγα» σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσθέτοντας ότι «από χθες η σιδηροδρομική γραμμή είναι ανοιχτή, καθαρίζεται, συντηρείται και σήμερα το μεσημέρι θα περάσει το πρώτο τρένο και θα αποκατασταθεί κανονικά η κυκλοφορία».

Επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα και περίπου 2.000 σε ένα βενζινάδικο δίπλα στην Ειδομένη. «Σήμερα οι 1.500 που έχουν μείνει θα φύγουν. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μετακίνησή τους και οι υπόλοιποι 2.000 περίπου, θα φύγουν μάλλον την Δευτέρα» τόνισε ο κ. Τόσκας. 

Διαβάστε επίσης:

Η ομιλία του Μουζάλα στη βουλή για την Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνώ με τον Καμμένο για τον ΦΠΑ στα νησιά – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ