Γεροβασίλη: Γίνεται προσπάθεια να μην επιστραφούν τα χρήματα για το ΕΚΑΣ

Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια, προκειμένου να μην χρειαστεί οι συνταξιούχοι να επιστρέψουν τα χρήματα για το ΕΚΑΣ, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σημειώνοντας ότι η ρύθμιση δεν είναι δίκαιη.

Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «το ΕΚΑΣ, είναι συμφωνημένο από παλιά, να καταργηθεί πλήρως. Στη συμφωνία του καλοκαιριού με την προσπάθεια τη διαπραγματευτική καταφέραμε, οι δικοί μας διαπραγματευτές, να έχουμε μία σταδιακή κατάργηση. Αυτό είναι το γεγονός, το οποίο βεβαίως δεν είναι από τα ευχάριστα».

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «επειδή θα έπρεπε να ισχύσουν αυτά από 1 Ιανουαρίου, υπάρχει το ζήτημα των αναδρομικών, τα οποία κλήθηκαν να επιστρέψουν οι άνθρωποι, οι οποίοι το είχαν πάρει. Αυτό, φυσικά, δεν είναι μία δίκαιη ρύθμιση, γι’ αυτό και έγινε μία προσπάθεια, και εξακολουθεί να γίνεται, προκειμένου να μην επιστραφούν αυτά τα χρήματα».

Στο ερώτημα αν το ζήτημα αυτό είναι προϋπόθεση για τη δόση, η ίδια είπε ότι «είναι μία λεπτομέρεια, η οποία μπορεί να επιλυθεί».

Κόκκινα δάνεια

Αναφερόμενη στην εκκρεμότητα, η οποία υπάρχει με τα «κόκκινα δάνεια» που έχουν εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, η κ. Γεροβασίλη τόνισε:

«Και αυτό είναι ακόμα σε συζήτηση, διότι ζητήθηκε από τους θεσμούς να μην εξαιρεθούν αυτά τα δάνεια και να είναι και αυτά ελεύθερα να πωληθούν. Η δική μας προσπάθεια ήταν να μη συμβεί αυτό. Προσπαθούν, τώρα, να βρουν ένα τρόπο επίλυσης».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «αυτά είναι τα προαπαιτούμενα για τα 7,5 δισ., για όλο το πακέτο δηλαδή, όχι μόνο τα 7,5 δισ., για τα 10,5».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Διαβάστε επίσης:

Σταθάκης: Αυτά είναι τα “αγκάθια” για το κλείσιμο της αξιολόγησης – ΒΙΝΤΕΟ

Βούτσης: Στα όρια της αντισυνταγματικότητας η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ