Τι συζήτησαν Τσίπρας – Αναστασιάδης – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σας καλωσορίζω σε μία κρίσιμη και ενδιαφέρουσα περίοδο και για την περιοχή μας και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα και την Κύπρο ιδιαίτερα που το τελευταίο διάστημα έχουν αναδειχθεί ως ένα πεδίο σταθερότητας σε μία ευρύτερα ταραγμένη περιοχή. Η στενή μας συνεργασία και η προώθηση πρωτοβουλιών τριμερούς συνεργασίας για την ανάδειξη της ειρήνης και της σταθερότητας έχουν αναδείξει την Ελλάδα και την Κύπρο σε έναν ουσιαστικό πυλώνα για τη συνεργασία την οικονομική αλλά και για την ειρήνη και τη σταθερότητα» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Νομίζω ότι ο ρόλος αυτός μας βοηθάει να δούμε με καλύτερους όρους και την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού πάντα υπό τη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου. Αυτή είναι μία πορεία που έχει σκαμπανεβάσματα, είναι ένας δρόμος αντοχής και όχι ένας δρόμος ταχύτητας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθούμε μία γραμμή που χαρακτηρίζεται από σύνεση αλλά και από αποφασιστικότητα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης είπε «Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελλάδα γιατί επιτέλους κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο αβεβαιότητας και δυσκολιών. Πιστεύω ότι με την αποφασιστικότητα που σας διακρίνει, αν συνεχίσετε με συνέπεια αυτά τα οποία έχετε αναλάβει δεν έχουμε αμφιβολία ότι οι μέρες ελπίδας είναι μπροστά».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Δείτε επίσης:

Το αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου – Αναστασιάδη για το Κυπριακό – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ