Ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα: Δεν σας πιστεύει κανείς ούτε εντός ούτε εκτός Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ

«Με κατηγορήσατε στην ομιλία σας ότι στην πρώτη μου τοποθέτηση σας αποκάλεσα άσχετο και ψεύτη, θυμάμαι πολύ καλά όταν απαντήσατε στην δευτερολογία σας πριν από 15 ημέρες και χρησιμοποιήσατε τη φράση περί αυταπάτης και αναρωτιέμαι ένας Πρωθυπουργός που αναγνωρίζει δημόσια ότι αυταπατήθηκε είναι καταρτισμένος κ. Τσίπρα;» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

«Η κοινωνία γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι είπατε ψέματα στους πολίτες, ότι τους παραπλανήσατε και ότι η διαρκής επίκληση της δεύτερης εκλογικής σας νίκης δεν σας δίνει άφεση αμαρτιών για τη ζημιά την οποία κάνατε το πρώτο εξάμηνο του 2015» είπε και πρόσθεσε «Πράγματι, ψηφίσαμε τη συμφωνία τον Αύγουστο του 2015, αλλά πείτε μου κ. Τσίπρα που ακριβώς στη συμφωνία αναφέρεται το «υπερταμείο» ως το 2115;».

«Πότε μπήκε ο κόφτης στο δημόσιο διάλογο; Μήπως έγινε μετά τη διαρροή της υποκλαπείσας συνομιλίας με το ΔΝΤ; Ο κόφτης είναι το τίμημα της προσωπικής σας αναξιοπιστίας επειδή κανείς δεν πιστεύει ότι το πακέτο μέτρων μπορεί να αποδώσει για αυτό και σας τον επέβαλαν. Δεν σας πιστεύει κανείς ούτε εντός ούτε εκτός Ελλάδας» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού είπε: «Μιας και επικαλείστε δηλώσεις ξένων σχολιάστε την δήλωση Ντομπρόβσκις ότι η επιλογή του μείγματος των φόρων ήταν δική σας επιλογή. Δική σας επιλογή ήταν να δώσετε και 150 εκατομμύρια ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους, να δημιουργείται δομές στο δημόσιο και να προσλαμβάνετε κολλητούς και φίλους. Εμείς μειώσαμε 30% την εισφορά αλληλεγγύης, το ΦΠΑ στην εστίαση, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Όταν κι εσείς πετύχετε τα ίδια ελάτε να μας το πείτε».

Κλείνοντας απάντησε στον κ. Καμμένο που ρώτησε πώς θα αισθάνονται οι βουλευτές της ΝΔ την Τρίτη το βράδυ «Εσείς πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε τα δικά σας βίντεο που ζητούσατε να πέσουμε στα τέσσερα και λέγατε όλα αυτά τα απίστευτα; Για τα οποία ουδέποτε ζητήσατε συγγνώμη».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης: Εκτός από την αυταπάτη υπήρξε και πολιτική απάτη – BINTEO

Τσίπρας: Η αριστερή παρένθεση ξεχείλωσε – ΒΙΝΤΕΟ

Καμμένος: Ισοδύναμα από τα εξοπλιστικά για τα ειδικά μισθολόγια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ