Καμμένος: Ισοδύναμα από τα εξοπλιστικά για τα ειδικά μισθολόγια – ΒΙΝΤΕΟ

Δριμεία επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Εάν κανείς δεν γνώριζε τι θα συνέβαινε την επόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη όπου θα κρίνει την τύχη της χώρας και την έξοδο της χώρας από αυτήν την περιπέτεια των τελευταίων πέντε ετών και άκουγε τη σημερινή συζήτηση στο κοινοβούλιο θα πίστευε ότι εδώ συζητείται ένα νομοσχέδιο που αφήνει τα περιθώρια για πολιτικό κουτσομπολιό. Εδώ είναι ακριβώς το μήνυμα το οποίο πρέπει να περάσουμε σήμερα προς τον ελληνικό λαό, ότι δυστυχώς η αντιπολίτευση αντί να στηρίζει την εθνική προσπάθεια που φτάνεις το τέλος, με την λύτρωση του ελληνικού λαού, με μία απόφαση που θα αναφέρεται επιτέλους στην αξιολόγηση και θα παίρνει θέση για το χρέος, ακούμε απίστευτα πράγματα» είπε ο κ. Καμμένος.

 «Δεν ακούσαμε τι λένε τα κόμματα ιδίως της αντιπολίτευσης για το θέμα του χρέους, με προσοχή άκουσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είπε ότι το χρέος δεν είναι το μείζον, το μείζον είναι οι μεταρρυθμίσεις, τον  άκουσα να λέει ότι το ζητούμενο δεν είναι η αξιολόγηση η οποία θα γίνει» και πρόσθεσε πως «είναι κάτι που κατάφερε αυτή η κυβέρνηση».

«Στο μάθημα “Πρωτογενές Πλεόνασμα”, κ. Μητσοτάκη, οφείλω να σας αναγνωρίσω ότι αφήσατε μετεξεταστέο τον κ. Σαμαρά», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή τη θέση του προέδρου της ΝΔ για πλεόνασμα 2%,

«Τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται έχουν βαριά φορολογία, που πολλές φορές είναι δυσβάσταχτη για τον ελληνικό λαό όμως είναι το τελευταίο νομοθέτημα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 «Όταν κατατέθηκε η τροπολογία για τα ειδικά μισθολόγια, ήταν μία τροπολογία που πράγματι διέλυε ολόκληρους κλάδους που στηρίζουν αυτή τη στιγμή το κράτος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το Λιμενικό Σώμα, οι δικαστές ανήκουν σε ειδικά μισθολόγια» και πρόσθεσε «μετά από σκληρή διαβούλευση και παρέμβαση του Πρωθυπουργού, προστέθηκε η τροπολογία η οποία προβλέπει ξεκάθαρα την εφαρμογή σε περίπτωση που ισοδύναμη δημοσιονομική εξοικονόμηση επιτευχθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία να μην εφαρμοστεί το σχέδιο»

Κατά την ομιλία του ο κ. Καμμένος ανέφερε τους κωδικούς από τους οποίους θα πληρωθούν την μισθολογική ωρίμανση οι ένστολοι του υπουργείου Άμυνας.

«Τα 27,3 εκατ. ευρώ του 2017 και τα 27,3 εκατ. ευρώ του 2018 θα εξασφαλιστούν στο σύνολο τους από τον κωδικό 6.900» που αφορά σε εξοπλιστικά προγράμματα που δεν συνεχίζονται για πολλούς λόγους.

«Προχωράμε σε ρύθμιση ώστε η επιτροπή εξοπλιστικών να μπορεί να πουλά παλιά υλικά, μη χρήσιμα για τις Ειδικές Δυνάμεις, έχουμε ατέλειωτα στοκ από πυρομαχικά για όπλα που δεν υπάρχουν πια. Αυτό το υλικό δεν θα συνεχίσει να μένει στις αποθήκες» και πρόσθεσε πως μετά τις δικαστικές διερευνήσεις από εταιρείες που καταδικάστηκαν για δωροδοκίες «έχουμε τη δυνατότητα να αποζημιωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας»

«Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από την αντιπολίτευση όταν θα βλέπετε την κασέτα της ομιλίας σας την Τρίτη το βράδυ ή την Τετάρτη το πρωί θα μετανιώσετε. Εμείς δεν θα μετανιώσουμε» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είχε μία αντιπαράθεση την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης:

Θεοδωράκης: Η ανικανότητά σας θα φέρει και πέμπτο μνημόνιο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ