Παυλόπουλος: Θα συνεχίσω να υπηρετώ το δημόσιο βίο όπως έκανα ως τώρα και καλύτερα

«Όσο μου απομένει ακόμα να υπηρετήσω το δημόσιο βίο θα κάνω ακριβώς το ίδιο που έκανα ως τώρα και καλύτερα» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος παρέστη στην Θεία Λειτουργία και την εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τα εγκαίνια του ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας και τα 140 χρόνια από την ίδρυση της Ενορίας των Ταξιαρχών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, επεσήμανε ότι στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, έκανε τα πρώτα βήματά του στην ορθοδοξία» και πρόσθεσε: «Εδώ μεγάλωσα, εδώ πήγα στο δημοτικό σχολείο. Εδώ είτε στη Θεία Λειτουργία, είτε στο κατηχητικό, ένιωσα τη δύναμη της Ορθοδοξίας. Εκείνη τη δύναμη που σε βοηθά να κάνεις τα βήματά σου ως άνθρωπος».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στους γονείς του, γιατί ήταν εκείνοι, όπως είπε, που τον έφεραν στο ναό των Ταξιαρχών και τους ιερείς, ενώ υπογράμμισε πως στο ναό αυτό «πλάστηκε αν θέλετε κατά κάποιο τρόπο η όλη προσωπικότητα ως ανθρώπου που έχει επίγνωση του προορισμού του».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του λέγοντας τους, «λυπάμαι γιατί ο χρόνος αλλάζει τα πρόσωπα, θέλω να ξέρετε όμως ότι ο χαρακτήρας μου δεν έχει αλλάξει, ούτε πρόκειται να αλλάξει. Να είστε βέβαιοι ότι αυτός που ήμουν θα παραμείνω».

Ευχήθηκε παράλληλα, την επόμενη φορά που θα τους ξανασυναντήσει, «να είναι καλύτερες οι μέρες για τον τόπο μας, για τον λαό μας και την εκκλησία μας».

Mετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην οποία παρουσιάστηκε το λεύκωμα για τα 60 χρόνια λειτουργικής και πνευματικής διακονίας του ναού των Ταξιαρχών και απονεμήθηκε στον κ. Παυλόπουλο το μετάλλιο του Ενοριακού ναού, το οποίο φτιάχτηκε για τη σημερινή επέτειο.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, παρέδωσε στον κ. Παυλόπουλο και μια φωτογραφία από το αρχείο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, που απεικονίζει τον πατέρα του (που υπηρέτησε καθηγητής στο Ιερατικό Φροντιστήριο Καλαμάτας) και τον ίδιο τον Πρόεδρο μαζί με τον τότε μητροπολίτη Χρυσόστομο Δασκαλάκη να κατεβαίνουν από το κάστρο της Καλαμάτας. Ο κ. Παυλόπουλος παρέλαβε επίσης μια εικόνα του αρχαγγέλου Μιχαήλ και έναν δερματόδετο τόμο – λεύκωμα για τα 60 χρόνια των εγκαινίων του ναού, που έχει επιμεληθεί ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Θεόκλητος Λαμπρινάκος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτό: tharrosnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη για να βρεθούν ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια

Το… δώρο του Κακλαμάνη στον Σκανδαλίδη για την γιορτή του – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ