Καμμένος: Μας συγκλονίζει η βαρβαρότητα της Γενοκτονίας

«Μας συγκλονίζει η βαρβαρότητα της Γενοκτονίας και μας γεμίζει αποτροπιασμό το γεγονός ότι τόσα χρόνια μετά η Τουρκία διαστρεβλώνει τα γεγονότα και συνεχίζει την άτεγκτη στάση της άρνησης του εγκλήματος και της απόκρυψης της ιστορικής αλήθειας», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος το Σάββατο, σε εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων, στις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την Τουρκία ότι περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπογράμμισε ότι «η αναβίωση του νεοοθωμανικού οράματος είναι πιο ορατή από ποτέ».

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποδώσουμε φόρο τιμής και το χρέος μας για διατήρηση άσβεστης της μνήμης, για όλους εκείνους τους ανθρώπους μας, που έδωσαν ανυπολόγιστα και δυσανάλογα υψηλό φόρο αίματος για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία» επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας ότι η γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και των Αρμενίων «παραμένει στη συλλογική μνήμη ως ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα του προηγούμενου αιώνα, αλλά και ως ένα έγκλημα στο οποίο τόσα χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη».

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Έντονο φραστικό επεισόδιο με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Είσαι αλήτης… – ΒΙΝΤΕΟ

Καμμένος: Όχι σε νέες μειώσεις στους στρατιωτικούς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ