Παπακωνσταντίνου: Ο Σόιμπλε δεν είναι εύκολος αλλά δεν είναι και… τέρας – ΒΙΝΤΕΟ

Την άποψη του για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας τον: «εμβληματική προσωπικότητα».

«Ο κ. Σόιμπλε είναι μία εμβληματική προσωπικότητα. Είναι μίας προηγούμενης γενιάς πολιτικός. Αυτό σημαίνει ότι έχει και μία λογική ευρωπαϊκής συνείδησης που ίσως ήταν κάποια στιγμή και μεγαλύτερη από της κυρίας Μέρκελ, η οποία προέρχεται από μία άλλη κουλτούρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου στην  τηλεόραση του Alpha και στην εκπομπή “Αυτοψία”, αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την στάση του Σόιμπλε όταν εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών, επισήμανε ότι ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι το 2010 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε αντίθεση με την Άνγκελα Μέρκελ, ήταν αυτός που έσπρωχνε ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα, γεγονός που όπως παρατήρησε αργότερα άλλαξε.

Περιγράφοντας σε ανθρώπινο επίπεδο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε: «δεν είναι εύκολος άνθρωπος, αλλά δεν είναι και το τέρας. Δεν είναι αυτός που φανταζόμαστε». 

 

Δείτε το βίντεο από τον Alpha

Διαβάστε επίσης:

Ο Παπακωνσταντίνου για τον Βαρουφάκη και τα “σκαρπίνια στην παραλία” – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ