Γεροβασίλη: Δεν συμπνέουν οι απόψεις ΔΝΤ και ευρωπαίων για το χρέος – ΒΙΝΤΕΟ

Για τις προσδοκίες της κυβέρνησης από το προσεχές Eurogroup σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους, μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει δώσει σκληρή μάχη για το χρέος, πολύ καιρό τώρα. Προφανώς για μας αποτελεί κεντρικό ζήτημα με βάση το οποίο θα κριθεί και η πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Είναι σταθερή η προσήλωση της κυβέρνηση για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους», δήλωσε αρχικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συνέχισε:

«Στο Eurogroup επίσης, έχει αποτυπωθεί από την απόφαση του προηγούμενου Eurogroup,ότι θα υπάρξει συζήτηση και κάποια απόφαση όσον αφορά τις τρείς χρονικές περιόδους για τα άμεσα, μέσω και μακροπρόθεσμα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους. Περιμένουμε από αυτό το Eurogorup να μιλήσει για την άμεση απόφαση για τη διαχείριση του χρέους, στα μεσοπρόθεσμα μέτρα, αναμένεται οδικός χάρτης σε αυτό το Eurogroup. Από την πλευρά του ΔΝΤ ήταν σαφής η θέση του από χρόνια και ήταν σημείο συμφωνίας με το ΔΝΤ, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, σε αντίθεση με την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Οι δύο απόψεις κυρίως μεταξύ ευρωπαίων και ΔΝΤ δεν βρίσκονται σε σύμπνοια. Υπάρχει μια διαφορά και μένει μαζί με τη δική μας συμβολή, να δούμε πως θα παρθεί αυτή η απόφαση».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Το τηλεφώνημα του Βούτση στην Γεννηματά σχετικά με την εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Αλεξιάδης: Χρειάζονται ρυθμίσεις για να ανταποκρίνονται οι πολίτες

Η ΝΔ για τον ΤΑΡ: Ο Τσίπρας τρέχει λαχανιασμένος να εγκαινιάσει ένα έργο που υπονόμευε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ