Γεροβασίλη: Η ολοκλήρωση αυτής της φάσης εγκαινιάζει μια περίοδο σταθεροποίησης – ΒΙΝΤΕΟ

«Σε ότι αφορά τη συμφωνία, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται η ψήφιση των μέτρων που υπολείπονται για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης», δήλωσε η κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε: «η ολοκλήρωση αυτής της φάσης εγκαινιάζει μία περίοδο σταθεροποίησης και στροφής προς την ανάπτυξη».

Η κ. Γεροβασίλη συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, στις 24 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται από τη συμφωνία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η απόδοση της ελληνικής οικονομίας είναι «θετικότερη του αναμενόμενου», όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat και είναι «αξιοσημείωτη και η βελτίωση των δεικτών της απασχόλησης, όπως καταγράφεται από την ΕΛΣΤΑΤ και την “Εργάνη”».

Επίσης, υπογράμμισε ότι και η επικείμενη διευθέτηση του ζητήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, με την εκταμίευση που έπεται της πρώτης αξιολόγησης, «συντελούν στην αλλαγή του κλίματος».

Η κυβερνητική Εκπρόσωπος επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον σχεδιασμό της στο αναπτυξιακό και επενδυτικό τομέα, αρχίζοντας από τον αναπτυξιακό νόμο ο οποίος βρίσκεται στη διαβούλευση. 

 

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Το τηλεφώνημα του Βούτση στην Γεννηματά σχετικά με την εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Κεγκέρογλου έψαχνε “ομπρέλα” για τα “δισεκατομμύρια” του Παπαχριστόπουλου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ