Μπαράζ διεθνών συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Σημαντική – και πολλαπλή – δραστηριότητα έχει προγραμματίσει το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με στόχο την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, την καλύτερη διευθέτηση για το χρέος, τις διμερείς σχέσεις της χώρας στην περιοχή, αλλά και το προσφυγικό.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Real.gr:

Τα εγκαίνια του αγωγού TAP και ο γαμπρός του Ερντογάν τη Δευτέρα: Την προσεχή Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του αγωγού ΤΑΡ από τον πρωθυπουργό. Η απομάκρυνση του Αχμέτ Νταβούτογλου από τη θέση του και η κυβερνητική κρίση στη Βουλγαρία αποτρέπουν την προγραμματισθείσα συμμετοχή των πρωθυπουργών της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιήσει την επίσκεψη και ο Ιταλός ομόλογός τους Ματέο Ρέντσι. 

Αντίθετα, θα συμμετάσχουν οι πρωθυπουργοί Αλβανίας και Γεωργίας, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Αζερμπαϊτζάν και ο ειδικός συντονιστής για θέματα ενέργειας των ΗΠΑ Άμος Χοφστάιν. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, την Άγκυρα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ενέργειας – γαμπρός του Ερντογάν, που προορίζεται για πρωθυπουργός…

Συνάντηση με τους σοσιαλιστές πρωθυπουργούς στη Ρώμη: Στις 20 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των σοσιαλιστών πρωθυπουργών στη Ρώμη, συνέχεια της αντίστοιχης συμμετοχής του στη συνάντηση του Παρισιού, γεγονός που αποδεικνύει το φλερτ του Μαξίμου με τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ματέο Ρέντσι, ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα και ο Σουηδός Στέφαν Λεβέν.

Διεθνής διάσκεψη για το μεταναστευτικό στην Κωνσταντινούπολη – Διμερείς επαφές με ξένους ηγέτες, πιθανότατα και με Ερντογάν: Στις 23 Μαΐου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για το μεταναστευτικό στην Κωνσταντινούπολη, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο πρωθυπουργός, όπως πληροφορείται το Real.gr, προγραμματίζει σειρά διμερών συναντήσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «ψήνεται» συνάντηση και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν…

Επίσκεψη Βλαντιμίρ Πούτιν στις 27-28 Μαΐου: Η επίσκεψη θεωρείται «κομβική» για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Ο Β. Πούτιν, πέραν του Έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου, θα έχει συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβαλκανική Σύνοδος στη Σόφια την 1η Ιουνίου: Πραγματοποιείται κάθε έξι μήνες και πιθανότατα στην τωρινή Σύνοδο θα συμμετάσχει και ο νέος Τούρκος πρωθυπουργός.

Επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού στην Αθήνα: Στις 2 και 3 Ιουνίου, εκτός μεγάλου απροόπτου, στην Αθήνα πραγματοποιεί επίσκεψη ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Πηγή: real.gr

 

Δείτε επίσης:

Τόσκας: Θα υπάρξει σύντομα καταλογισμός ευθυνών για τα γεγονότα της 8ης Μαΐου

Τι δήλωσε ο Νίκος Παππάς για την κρίση, τα νέα μέτρα και τα κέντρα φιλοξενίας στη DW – BINTEO

Φίλης: Δεν υπάρχει λόγος απεργίας των εκπαιδευτικών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ