Γεροβασίλη: Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη και δημιουργούμε προοπτική

«Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη, φέρνουμε τη σταθερότητα, δημιουργούμε προοπτική», ανέφερε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup η Όλγα Γεροβασίλη.

«Όταν υπάρχουν προτάσεις, σχεδιασμός και διαπραγμάτευση με σταθερά βήματα, υπάρχει αποτέλεσμα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και πρόσθεσε ότι «ο μηχανισμός δεν ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέτρα» και σημείωσε πως «όσο η ασφάλεια, η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα αποκαθίσταται, τόσο οι περιορισμοί θα αίρονται».

«Έχει αποτυπωθεί, σε μια δύσκολη χρονιά, ότι όχι μόνο φτάνουμε τους στόχους, αλλά και τους υπερβαίνουμε», είπε ακόμη η κ. Γεροβασίλη, ενώ, αναφερόμενη στο ζήτημα του χρέους, υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά μπήκε ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι η εκταμίευση της δεύτερης δόσης συμπεριλαμβάνει την αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. «Αυτό σημαίνει ταχύτατη αποκατάσταση ρευστότητας», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προειδοποίησε πως «όποιος επενδύει στην αστάθεια της κυβέρνησης, επενδύει στην αστάθεια της χώρας».

«Ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά τις αποτυχίες κυβερνήσεων 40 ετών», είπε η Όλγα Γεροβασίλη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι Έλληνες θα σταθούμε στα δικά μας πόδια». 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ασημακοπούλου: Πήραμε ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο λέγεται “κόφτης”

Φάμελλος: Δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα συμφωνήσαμε τον Αύγουστο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ