Με 153 “ναι” πέρασε από τη βουλή το ασφαλιστικό – ΒΙΝΤΕΟ

Με 153 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ 143 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι έδωσαν αρνητική ψήφο.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε “ναι” ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ  “όχι” ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Tέσσερις βουλευτές ήταν απόντες.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές ΝΔ ψήφισαν “παρών” στο άρθρο 38 για την παράταση του αγγελιόσημου για τρεις μήνες. 

 

Τσίπρας: Είμαστε αποφασισμένοι να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της – ΒΙΝΤΕΟ

Για στρατηγικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων που συγκρότησαν το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: « Άκουσα με μεγάλη προσοχή την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, η οποία χρήζει μελέτης. Αναδεικνύει περίτρανα το στρατηγικό αδιέξοδο που έχει περιπέσει, όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά όλες οι δυνάμεις που συγκρότησαν πέρυσι τέτοιο καιρό το κίνημα “Μένουμε Ευρώπη”, βασιζόμενοι σε μία απολύτως λαθεμένη πολιτική εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφό σχέδιο να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ».

«Σε όλη τη φάση της σκληρής διαπραγμάτευσης η στρατηγική τους ήταν από τη μία ότι οδηγούμε τη χώρα στα βράχια και από την άλλη ότι υποχωρούμε έναντι των απαιτήσεων των δανειστών. Διαψευστήκαμε πλήρως. Το σχέδιό μας ήταν να ματώσουμε για να τιμήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Επανέρχεστε σήμερα σε αυτό το στρατηγικό χάσμα και στο αδιέξοδο γιατί δεν  μπορείτε να καταλογίσετε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε σχέδιο για έξοδο από το ευρώ και στερείστε στοιχειωδώς εναλλακτικής πρότασης.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, από το κόμμα του 4%, ραγδαία αύξησε τα ποσοστά του, είχατε, όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης μία βασική κριτική. Ότι δεν μπορούμε να γίνουμε κόμμα διακυβέρνησης γιατί είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας. Εσείς κινδυνεύετε να κάνετε τη Νέα Δημοκρατία κόμμα διαμαρτυρίας».

«Προσπάθησα να καταλάβω ποια είναι η εναλλακτική σας για το ασφαλιστικό και φαντάζομαι ότι υιοθετείτε την εκτίμηση ότι πρέπει να γίνει βιώσιμο» είπε ο Πρωθυπουργός και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «προτείνει περικοπές δαπανών, δηλαδή περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις και απολύσεις».

«Μας κατηγορείτε για οπορτουνισμό, εσείς, ο ιδεολόγος. Ζητάτε εκλογές. Δικαίωμά σας. Όμως ζητάτε εκλογές, χωρίς εναλλακτική γιατί δεν έχετε να προσθέσετε τίποτα διαφορετικό. Δεν τις ζητάτε για να φέρετε κάτι καλύτερο για τον τόπο. Μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να εκλάβω τη σημερινή συνέντευξη του αντιπροέδρου σας του κ. Γεωργιάδη ότι θα διαπραγματευτείτε να φέρετε μια άλλη συμφωνία. Ζητάτε εκλογές γιατί έχετε καημό να σωθούν κάποιοι φίλοι σας.

Μας λέτε οπορτουνιστές και ότι δεν έχουμε ιδεολογία. Την ίδια στιγμή λέτε ότι είμαστε ιδεοληπτικοί, αριστεριστές. Τελικά πρέπει να αποφασίσετε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Είμαστε αποφασισμένοι, με κάθε τρόπο, να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της.  Εμείς ζητήσαμε την εντολή του ελληνικού λαού με στόχο να στήσουμε ξανά τη χώρα στα πόδια για να βγούμε από την κρίση. Ποια κυβέρνηση, δική σας θα τολμούσε το ίδιο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό υπογράμμισε ότι «τηρούμε τη βασική μας δέσμευση να προχωρήσουμε στην αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης χωρίς να μειώσουμε συντάξεις και χωρίς να επιβαρύνουμε για 13η φορά τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων».

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία «πραγματικά αναγκαία μεταρρύθμιση» και τόνισε: «Προσπαθούμε να μοιράσουμε το βάρος σε αυτούς που μπορούν να το σηκώσουν, όχι ξανά στους ίδιους, τους συνταξιούχους και τους αδύναμους. Πρόκειται για μία τεράστια προσπάθεια να δημιουργήσουμε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αναφορικά με το φορολογικό, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «έρχεται να ικανοποιήσει τα κριτήρια της προοδευτικότητας και της δικαιότερης κατανομής των βαρών».

«Σηκώνουμε το βάρος της ευθύνης και χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε δύο όψεις ενός διογκούμενου προβλήματος. Πρώτον, η κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας και δεύτερον, το γεγονός ότι υπήρχαν στα χέρια των δανειστών δεσμεύσεις υπογεγραμμένες από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα σε ένα ναρκοθετημένο και υπονομευμένο πεδίο. Βρεθήκαμε στην ανάγκη και την υποχρέωση να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά που εσείς ανάψατε τόσα χρόνια».

Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στο αυριανό Eurogroup λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα με προσοχή και χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες να πω απλά ότι αύριο είναι μία πολύ σημαντική μέρα. Μετά από έξι χρόνια το Eurogroup θα συνεδριάσει με ημερήσια ατζέντα και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό που τόσα χρόνια ήταν μία υπόσχεση, μπαίνει επισήμως στο τραπέζι». Κάλεσε την αντιπολίτευση να παραθέσει τις προτάσεις της σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους και συμπλήρωσε: «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι αποτελεί ευτύχημα ότι η συζήτηση ξεκινά και η κυβερνητική γραμμή δεν είναι αυτή που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνηση είναι η Ελλάδα να περάσει από την περίοδο της ακραίας ύφεσης στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη και κατέληξε: «Έρχονται καλύτερες μέρες και τις αξίζει και ο τόπος και ο λαός μας».

 

 

 Μητσοτάκης: Ας τελειώνουμε με την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

Προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσότακης, στην ομιλία του για το ασφαλιστικό, χαρακτηρίζοντας τον κατά συρροή ψεύτη που με την ανικανότητα του, τα ψέματα και τις ιδεοληψίες του απαξιώνει την Ελλάδα.

«Δεν μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας κ. Τσίπρα. Δεν την ξέρετε. Δεν την αντέχετε» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:  «Σύντομα κύριε Τσίπρα, δεν θα είστε μόνο ο νεώτερος πρώην Πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα, αλλά και ο πλέον απαξιωμένος».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση κατηγόρησε τον Γιώργο Κατρούγκαλο για «αμοραλισμό του αίσχιστου είδους», συμπληρώνοντας ότι ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο μειώνει την εθνική σύνταξη σε όλους.

«Αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της ανικανότητάς σας. Σας πήρε εννέα μήνες για να καταλήξετε ασθμαίνοντας σε έναν αχταρμά μέτρων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Η τσίπα δεν είναι από τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησής σας. Διότι αν ήταν, ήδη ο κ. Τσακαλώτος θα είχε παραιτηθεί».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης , επισήμανε ότι η ΝΔ έχει ήδη προτείνει μια άλλη πολιτική που βασίζεται στη μείωση των κρατικών δαπανών, στη μείωση των φόρων με σταθερό φορολογικό πλαίσιο σε αντίθεση με την πρόταση της κυβέρνησης που «προωθεί την μιζέρια και δεν αναδιανέμει τον πλούτο».

«Δεν είστε Αριστερός αλλά είστε οπορτουνιστής που κάνει τα πάντα για να καθίσει στην καρέκλα», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζοντας την επίθεση του στον Πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν καταλάβει πλέον ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα είναι βουτηγμένη στο ψέμα και ότι το σκίσιμο των μνημονίων ήταν η πιο χυδαία εξαπάτηση της κοινωνίας».

«Ας τελειώνουμε λοιπόν με την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος  από την μεταπολίτευση και  μετά. Θα ήμουν ασυγχώρητος αν δεν έκανα ότι περνά από το χέρι μου για να οδηγηθούμε στη μόνη λύση και στη μόνη δημοκρατική διέξοδο. Εκλογές, όπου ο λαός γνωρίζει πια την αλήθεια και θα αποφασίσει ο ίδιος. Εκλογές για να μπει ένα τέλος στον διασυρμό της χώρας, ένα τέλος στην αδιάκοπη φτωχοποίηση χωρίς καμία προοπτική. Εκλογές για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη κυβέρνηση με δικό της σχέδιο», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Μιχαλολιάκος: Οι Έλληνες Εθνικιστές  θα αντισταθούν στην εθνοκτόνα πολιτική των Μνημονίων – ΒΙΝΤΕΟ

Πυρά κατά της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το “εθνοκτόνο μνημονιακό νομοσχέδιο του ασφαλιστικού – φορολογικού που διαλύει κάθε παραγωγικό κλάδο της χώρας”, εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής με τον βουλευτή της Χ.Α. Γιάννη Λαγό και την απόφαση του προεδρείου, σημειώνοντας πως από ότι φαίνεται ο κώδικας δεοντολογίας βουλευτών ισχύει αποκλειστικά και μόνο για την Χρυσή Αυγή.

Στη συνεχεία προέτρεψε τους ιθύνοντες στις εκπαιδευτικές επισκέψεις που διοργανώνουν για τους μαθητές στην Βουλή και δη στην αίθουσα “Ελευθερίου Βενιζέλου”, να τους μοιράζουν και το ιδιώνυμο του Ελ. Βενιζέλου για τους κομμουνιστές.

“Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γνήσια συνέχεια του Μνημονίου. Η κυβέρνηση γίνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας τους διορισμούς και την κομματοκρατία και υιοθετώντας την “πράσινη” εκλογική πελατεία” είπε ο κ. Μιχαλολιάκος.

 Αναφορικά με την συζήτηση για το χρέος τόνισε ότι πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι ο λογιστικός έλεγχος και η διαγραφή του παράνομου χρέους. Η επιμήκυνση που διαφημίζει ο πρωθυπουργός δεν είναι ούτε κούρεμα, ούτε οικονομική επιτυχία, επεσήμανε.

Ακόμη, ανέφερε πως όλοι “οι πρωθυπουργοί της χώρας βγαίνουν από τα “ισχυρά κλαμπς”, είτε από το “αμερικάνικο κολλέγιο” είτε από την ΚΝΕ”.

Τέλος, επανέλαβε πως στο “δίλημμα ευρώ ή Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή επιλέγει Ελλάδα και ότι οι Έλληνες Εθνικιστές εν ονόματι του Ελληνικού Έθνους θα αντισταθούν στην εθνοκτόνα πολιτική των Μνημονίων”. 

 

 

Γεννηματά: Ο Τσίπρας έχει γίνει το δεξί χέρι του Σόιμπλε – ΒΙΝΤΕΟ

 

Νομοσχέδιο «έκτρωμα» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύτηκε τις δυσκολίες, τον θυμό, την οργή, υποσχέθηκε ελπίδα και την μετέτρεψε απόγνωση.

«Στήσατε ένα κόλπο γκρόσο για να μπορέσετε να κατακτήσετε την εξουσία, με λαϊκισμό και δημαγωγία την ώρα που η χώρα προσπαθούσε να επιβιώσει. Και όταν το πετύχατε, παραλάβατε μια χώρα που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της και τα κάνατε μαντάρα» τόνισε και πρόσθεσε:

«Επικίνδυνα ψεύτες ως αντιπολίτευση, επικίνδυνα ανίκανοι ως κυβέρνηση, ικανοί μόνο στην πολιτική εξαπάτηση».

«Γονατίστε όσο θέλετε, δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα» τόνισε η κ. Γεννηματά κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι έχει γίνει το δεξί χέρι του κ. Σόιμπλε.

«Κανένας δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία για να καλύψει την ανεπάρκεια του. Κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε πριν από το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Σημείωσε επίσης ότι «η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει από πέρυσι τον Οκτώβριο με λιγότερα μέτρα και με άλλο προσανατολισμό. Τώρα βεβαία παρακολουθούμε όλους αυτούς τους μήνες τη γνωστή παράσταση “Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά”».

«Δεν είστε απλά ανίδεοι είστε και ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Δεν μάθατε ότι ανάπτυξη και φοροτεχνική πολιτική δεν πάνε μαζί» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση λέει πέντε βασικά ψέματα για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

 

 

Κουτσούμπας: Είστε άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων –ΒΙΝΤΕΟ

Για «νομοσχέδιο – λαιμητόμο» έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι είστε καλοί μαθητές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, άξιοι συνεχιστές, ότι πιο αντιδραστικό έζησε ο τόπος μέσα από τα κόμματα της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης της Νέας Δημοκρατίας, και ότι πιο σάπιου και διεφθαρμένου έφερε η σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Αποφασίσατε, εν μία νυκτί, να φέρετε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο – λαιμητόμο που το εργατικό λαϊκό κίνημα από την πρώτη στιγμή το είχε χαρακτηρίσει ‘αιτία πολέμου’. Βάζετε την Ολομέλεια να συνεδριάζει Σαββατοκύριακο, αμέσως μετά το Πάσχα, χωρίς να υπάρχει κανένα επείγον, κανένας σημαντικός λόγος, αφού, όπως δηλώσατε επανειλημμένα, ουδείς σας ζήτησε να το έχετε ψηφίσει πριν από το αυριανό Eurogroup. Το μόνο που επιδιώκετε, με βάση τα λεγόμενά σας, είναι να βάλετε τη Βουλή, εκβιαστικά, να σας αβαντάρει στις διαπραγματεύσεις με τα κοράκια».

«Έτσι όπως τα κάνατε δεν σας έχει μείνει τίποτα άλλο πλέον παρά να αναζητάτε συνενόχους στο συνεχές έγκλημα που διαπράττετε κατά του ελληνικού λαού βάζοντάς τον να ματώνει, να υποφέρει, να φυτοζωεί για τα μεγάλα συμφέροντα, για τα κέρδη των λίγων φίλων σας της  εγχώριας ευρωπαϊκής και διεθνούς άρχουσας τάξης που δεν ξέρουν τι έχουν» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:

«Μην νομίζετε ότι τελειώνει εδώ όλο αυτό. Στην αρχή βρισκόμαστε ακόμα. Ο ελληνικός λαός δεν θα ανεχτεί, δεν θα νομιμοποιήσει αυτό το αντιλαϊκό πακέτο μέτρων. Θα δείξει την πραγματική δύναμή του και τότε είναι που δεν να ξέρετε που θα κρυφτείτε. Και εσείς και όσοι ψήφισαν  μαζί σας το τρίτο μνημόνιο.

Μην έχετε την αυταπάτη για άλλη μία φορά θα κοροϊδέψετε τον ελληνικό λαό. Μία του κλέφτη, πέρυσι τον Γενάρη, δυο του κλέφτη, πέρυσι τον Σεπτέμβρη, και μετά, όπως λέει και ο λαός, τρεις και η κακή σας μέρα».  

 

 

 

 

Θεοδωράκης: Αγκαλιάζετε όσα χρεοκόπησαν τη χώρα, γι’ αυτό χρεοκοπείτε και εσείς τόσο γρήγορα – ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την κυβέρνηση για λαϊκισμό και κομματοκρατία.

«Ξέρετε γιατί ο κόσμος είναι εξαγριωμένος; Γιατί λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στην ομιλία του στη βουλή. 

«Ο Έλληνας της δουλειάς, ο μισθοσυντήρητος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας θα μοιράζεται με το κράτος τα εισοδήματά του. Πληρώνει ο σημερινός εργαζόμενος για να καλύψει τις τρύπες ενός θνησιγενούς συστήματός χωρίς να γνωρίζει τι σύνταξη θα λάβει -και αν θα λάβει- ύστερα από 35 χρόνια. Ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι μειώνονται οι εισφορές για το 90% των ασφαλισμένων και ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις. Μα τότε πώς προκύπτει η εξοικονόμηση των 1,8 δισ; Παίρνετε 1.8 δισ από 300.000 ανθρώπους; Γιατί αυτό είναι το 10% των ασφαλισμένων. Ποιον κοροϊδεύετε; Τους Έλληνες ή τους δανειστές; Μάλλον τους Έλληνες. Γιατί με τους δανειστές απ’ ότι φαίνεται υπάρχει μια συμφωνία στα νούμερα» σημείωσε ο κ.Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Εκμαυλίζετε την κοινωνία με τη θεωρία της ψόφιας κατσίκας. Αφού δεν μπορείτε να προσφέρετε κατσίκα σε όλους όσους την υποσχεθήκατε, τώρα τους λέτε ότι θα σκοτώσετε την κατσίκα του γείτονα. Στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό αλλά και στην παιδεία.

Μετά το τέλος των πρότυπων σχολείων σημάνατε το τέλος των πετυχημένων ολοήμερων σχολείων. Με την απίστευτη δικαιολογία ότι είναι άνισο μερικά μόνο σχολεία να έχουν ενισχυτική διδασκαλία. Ας την καταργήσουμε λοιπόν παντού. Όλα προς τα κάτω, όπως διδάσκει και ο σύντροφος Μαδούρο -το πρότυπο των μισών υπουργών σας. Ένα ναυάγιο ιδεών. Ένα σύμπλεγμα Αγίου φωτός και κότερου».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό είπε ότι δεν διασφαλίζει τις επόμενες γενιές, αγνοεί επιδεικτικά τα Επαγγελματικά Ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση, επιβαρύνει την εργασία και την επιχειρηματικότητα και ενισχύει τη φυγή ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

«Στέλνετε έναν λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα ενώ ξέρετε ότι δεν αντέχει να τον πληρώσει. Δεν είναι μόνο ότι “τα νούμερα δεν βγαίνουν” είναι κυρίως ότι η οικονομία δεν βγαίνει με τέτοια νούμερα. Θα αποτύχετε επειδή υπονομεύετε την παραγωγή και την δημιουργία.

Και οι επιχειρηματικές ιδέες των Ελλήνων θα υλοποιηθούν στο εξωτερικό από τους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες που φεύγουν. Οι θυσίες των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων θα αποβούν μάταιες. Και το 2010 μας διαβεβαίωναν ότι το σύστημα θα ήταν βιώσιμο και περιέκοψαν τις συντάξεις 12 φορές. Και εσείς σήμερα μας διαβεβαιώνετε ότι το σύστημα είναι βιώσιμο -αρκεί να ψηφίσουμε εξωπραγματικές εισφορές. Εισφορές όμως που δεν θα εισπραχθούν γιατί ποιος τίμια εργαζόμενος μπορεί να δουλεύει τις μισές ώρες, τις μισές μέρες, για το σπάταλο κράτος σας;

Και σε λίγους μήνες θα πείτε ότι το 2018 θα χρειαστούν και άλλα μέτρα και νέες θυσίες. Δεν είστε έτοιμοι να βάλετε ένα τέλος στην κοροϊδία. Την διαιωνίζετε» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια παρουσίασε την πρόταση του Ποταμιού που βασίζεται σε τρεις πυλώνες. «Τρεις συντάξεις:

-Κύρια σύνταξη – καταβάλλεται από το Κράτος (πρώτος πυλώνας)

-Επαγγελματική σύνταξη (δεύτερος πυλώνας, αντί επικουρικής) – χορηγείται από τα Επαγγελματικά Ταμεία τα οποία μπορεί να ιδρύει ο κάθε επαγγελματικός κλάδος (μηχανικοί, αγρότες, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, γιατροί) Τα ταμεία προικοδοτούνται από την περιουσία επικουρικών και εφάπαξ 

-Και ο τρίτος πυλώνας η προαιρετική συμπληρωματική σύνταξη. Ατομικές αποταμιεύσεις δηλαδή με φορολογικά και άλλα κίνητρα.  Καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες με δυνατότητα συνεργασίας με τα επαγγελματικά ταμεία. 

Είναι το σύστημα που εφαρμόζουν πλέον στις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, από τη Δανία και τη Σουηδία μέχρι την Ιταλία και την Πολωνία. Ένα ανάλογο σύστημα πρότεινε και το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής και η Επιτροπή Σοφών που σύστησε η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αγνοεί ο κύριος Κατρούγκαλος».

«Οι λέξεις ανάπτυξη, παραγωγή και κυρίως σχέδιο, σας είναι άγνωστες. Σας ενδιαφέρουν μόνο τα κενά συνθήματα. Η τροφή του λαϊκισμού…Πλασαριστήκατε σαν το νερό του Καματερού όπως εύστοχα είπε ο Διονύσης Χαριτόπουλος. Και γίναμε μπάχαλο. Βλέπεις υπουργούς και αναρωτιέσαι, από πού ήρθαν και γιατί…» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Με το νομοσχέδιό σας αποδεικνύετε ξανά ότι η “πρώτη φορά Αριστερά” ούτε ριζοσπαστική ούτε μεταρρυθμιστική είναι. Είναι ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού- κομματοκρατίας κρατισμού και εθνικισμού. Μια συντηρητική διακυβέρνηση. Αγκαλιάζετε όλα αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα. Γι’ αυτό χρεοκοπείτε κι εσείς τόσο γρήγορα», κατέληξε.

 

 

Καμμένος: Οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ καλύτερες για τον ελληνικό λαό – ΒΙΝΤΕΟ 

 

Επίθεση στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στη βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι τα δικά τους σπασμένα πληρώνει ο λαός και σήμερα αντί να ακολουθούν την εθνική προσπάθεια κάνουν παλικαρισμούς και λεονταρισμούς.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε επίσης ότι τα μέτρα που πάρθηκαν από το 2010 ως το 2014 είναι 58,6 δισ. ευρώ και τα σημερινά μέτρα μέχρι και το 2018 είναι 5 δισ. στη χειρότερη των περιπτώσεων.

«Και ενώ διαλύσατε με το PSI τα ταμεία και ψηφίσατε 58,6 δισ. μέτρα, έρχεστε σήμερα εδώ και αντί να ακολουθήσετε μια εθνική προσπάθεια κάνετε τους παλικαρισμούς και τους λεονταρισμούς που έκαναν κάποιοι άλλοι», πρόσθεσε.

«Θα προχωρήσουμε λοιπόν σύντομα στην αξιολόγηση. Οι μέρες που έρχονται για τον ελληνικό λαό είναι πολύ καλύτερες και εμείς όταν θα πηγαίνουμε στις εκλογικές μας περιφέρειες θα σας παίρνουμε μαζί για να κυκλοφορείτε και εσείς ελεύθερα», κατέληξε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

 

Δείτε το βίντεο

Λεβέντης: Φέρνετε μία συμφωνία μονομερή – ΒΙΝΤΕΟ

«Φέρνετε μία συμφωνία μονομερή. Δεν περιέχει την «κάβα» ούτε έχετε την σύμφωνη γνώμη των τεχνικών κλιμακίων», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

«Λέτε ότι έχει συμφωνήσει ο Γιούνκερ, όμως άλλη μία φορά του βάλατε λόγια στο στόμα και σας διέψευσε» πρόσθεσε.

«Στη συνέχεια μπορεί να έχουμε «σακελλαριάδα». Δηλαδή ενώ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρούν μετά», εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος επέκρινε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά πως «ξέχασε ότι είχε κόψει το 50% των συντάξεων και μιλούσε για τις συντάξεις χηρείας».

«Το ζήτημα είναι η ανάπτυξη. Η άποψη Κατρούγκαλου είναι ότι μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των ευπόρων. Εγώ θα προτιμούσα να τους πείσει να κάνουν επενδύσεις. Αλλά δεν το κάνουμε. Και βλέπω ότι βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Β. Λεβέντης πρότεινε να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων που έχουν πάνω από 3.000 ευρώ εισόδημα το μήνα, των βουλευτών και οι πολλές συντάξεις. «Υπάρχει το αίσθημα δικαιοσύνης, γιατί αυτές οι συντάξεις βγήκαν μέσα από χαριστικές ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Το χρέος κατέστη μη βιώσιμο από τις δικές σας αστοχίες – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Μπορείτε να μας κατηγο��ήσετε για αυταπάτες όχι ότι είπαμε ψέματα – BINTEO

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ