Κουτσούμπας: Είστε άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Για «νομοσχέδιο – λαιμητόμο» έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι είστε καλοί μαθητές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, άξιοι συνεχιστές, ότι πιο αντιδραστικό έζησε ο τόπος μέσα από τα κόμματα της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης της Νέας Δημοκρατίας, και ότι πιο σάπιου και διεφθαρμένου έφερε η σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Αποφασίσατε, εν μία νυκτί, να φέρετε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο – λαιμητόμο που το εργατικό λαϊκό κίνημα από την πρώτη στιγμή το είχε χαρακτηρίσει ‘αιτία πολέμου’. Βάζετε την Ολομέλεια να συνεδριάζει Σαββατοκύριακο, αμέσως μετά το Πάσχα, χωρίς να υπάρχει κανένα επείγον, κανένας σημαντικός λόγος, αφού, όπως δηλώσατε επανειλημμένα, ουδείς σας ζήτησε να το έχετε ψηφίσει πριν από το αυριανό Eurogroup. Το μόνο που επιδιώκετε, με βάση τα λεγόμενά σας, είναι να βάλετε τη Βουλή, εκβιαστικά, να σας αβαντάρει στις διαπραγματεύσεις με τα κοράκια».

«Έτσι όπως τα κάνατε δεν σας έχει μείνει τίποτα άλλο πλέον παρά να αναζητάτε συνενόχους στο συνεχές έγκλημα που διαπράττετε κατά του ελληνικού λαού βάζοντάς τον να ματώνει, να υποφέρει, να φυτοζωεί για τα μεγάλα συμφέροντα, για τα κέρδη των λίγων φίλων σας της  εγχώριας ευρωπαϊκής και διεθνούς άρχουσας τάξης που δεν ξέρουν τι έχουν» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:

«Μην νομίζετε ότι τελειώνει εδώ όλο αυτό. Στην αρχή βρισκόμαστε ακόμα. Ο ελληνικός λαός δεν θα ανεχτεί, δεν θα νομιμοποιήσει αυτό το αντιλαϊκό πακέτο μέτρων. Θα δείξει την πραγματική δύναμή του και τότε είναι που δεν να ξέρετε που θα κρυφτείτε. Και εσείς και όσοι ψήφισαν  μαζί σας το τρίτο μνημόνιο.

Μην έχετε την αυταπάτη για άλλη μία φορά θα κοροϊδέψετε τον ελληνικό λαό. Μία του κλέφτη, πέρυσι τον Γενάρη, δυο του κλέφτη, πέρυσι τον Σεπτέμβρη, και μετά, όπως λέει και ο λαός, τρεις και η κακή σας μέρα».  

 

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδιο με βουλευτές της Χ.Α. – Ζητήθηκε από τη φρουρά της βουλής να απομακρύνει τον Λαγό – ΒΙΝΤΕΟ

Η αυστηρή παρατήρηση του Λαμπρούλη στον Τριανταφυλλίδη – ΒΙΝΤΕΟ

σχολίασε κι εσύ