Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Αθήνα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά και την επικοινωνία που είχε χθες, αργά το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην οποία ο πρόεδρος του Eurogroup του γνωστοποίησε ότι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα «κλείδωσε» για τη Δευτέρα 9 Μαΐου.

Το Μέγαρο Μαξίμου κρατά χαμηλούς τόνους, ωστόσο όπως ανέφερε μιλώντας σε συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας, «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και τόνισε ότι «η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας σχολίασε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ότι «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και αυτές τις μέρες εκτίθενται».

Μετά την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να συγκαλέσει το Eurogroup για την Ελλάδα στις 9 Μαΐου, απομακρύνεται – προς το παρόν τουλάχιστον – το ενδεχόμενο έκτακτης Συνόδου Κορυφής, κάτι που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιείτο η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ένας αγώνας δρόμου, καθώς σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα των έκτακτων μέτρων 3,6 δισ. ευρώ, που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η κυβέρνηση αναμένεται να στηριχτεί στις δηλώσεις των «συμμάχων» της – όπως του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ – οι οποίοι έχουν αντιταχθεί στο πρόσθετο πακέτο που απαιτεί το ΔΝΤ.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έλαβε πρόσκληση συμμετοχής στη δεύτερη σύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 20 Μαΐου και την αποδέχτηκε. Υπενθυμίζεται ότι είχε συμμετάσχει και στην πρώτη συνάντηση που έγινε στο Παρίσι κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση για το Eurogroup και από τον εκπρόσωπο του Ντάισελμπλουμ

Μαξίμου: Στις 9 Μαΐου θα γίνει το Eurogroup – Επικοινωνία Τσίπρα με Λιου και Γιούνκερ

Μοσκοβισί: Το ελληνικό “πακέτο” έχει κλείσει κατά 99%

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ