• Χατζηδάκης: Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά

  4:08 μμ, Κυριακή 24 Απρ 2016 4:08 μμ, Κυριακή 24 Απρ 2016

  "Τα τελευταία έξι χρόνια καταναλώσαμε ως χώρα περισσότερο χρόνο να συζητάμε για την κρίση αντί να σχεδιάσουμε πώς θα την υπερβούμε", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, στην ομιλία του στο 10ο Συνέδριο του κόμματος και πρόσθεσε ότι "την ώρα που άλλες χώρες βγήκαν από την κρίση, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε περιδίνηση".

  "Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε «να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα». Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Να προχωρήσουμε μπροστά. Με αυτοπεποίθηση και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των Ελλήνων. Να παρουσιάσουμε μια πρόταση που θα επαναφέρει την αισιοδοξία στον τόπο μας. Που θα εμπνεύσει και θα συσπειρώσει γύρω της όλους τους Έλληνες. Η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει αυτό το εθνικό σχέδιο. Καταρτίζει ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο" συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

  Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε ότι το πρόγραμμα του κόμματος θα είναι καρπός μίας σοβαρής και μελετημένης εργασίας, το οποίο θα έχει δύο πολιτικά μηνύματα.

  "Πρώτον, το άνοιγμά μας στην κοινωνία. Πέρα από τα αξιόλογα κομματικά μέλη μας, για τη διαμόρφωσή του εργάστηκαν πολλά ικανά στελέχη προερχόμενα από την κοινωνία των πολιτών. Άνθρωποι με γνώσεις, εμπειρία, καλές σπουδές και κυρίως με νέες ιδέες και διάθεση προσφοράς. Σήμερα είναι όλοι εδώ και τους ευχαριστώ θερμά για τη συμβολή τους. Δεύτερον, την ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες".

  Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι ο κυριότερος αντίπαλός σήμερα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, "ο οποίος καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας και των ψεύτικων υποσχέσεων που έδωσε, αλλά η δυσπιστία ενός μεγάλου τμήματος πολιτών απέναντι στην πολιτική και τα κόμματα".

  "Πρέπει να καταβάλλουμε σοβαρή προσπάθεια για να αλλάξουμε το κλίμα και να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε. Θα το πετύχουμε εστιάζοντας σε ένα στόχο:

  Να κλείσουμε τον κύκλο του λαϊκισμού και να απευθυνθούμε στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας. Να τους πούμε συγκεκριμένα πράγματα που να δίνουν απαντήσεις στα προβλήματά τους. Να γίνουμε και δυσάρεστοι, αν χρειαστεί, αλλά πάντως να μην ωραιοποιούμε τις καταστάσεις. Να εκπλήξουμε θετικά τους πολίτες με τις πολιτικές και προγραμματικές μας θέσεις. Που δεν πρέπει, φυσικά, να είναι λαϊκιστικές σαπουνόφουσκες, αλλά να υιοθετούν τις καλ��τερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές.

  Η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της, για να χρεώσουν σε άλλους τη δική τους αποτυχία, διακινούν τη θεωρία: ότι «όποιος και να εκλεγεί θα κάνει τα ίδια»", σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

  Στη συνέχεια, τόνισε ότι το νέο πρόγραμμα της ΝΔ συγκροτείται σε 5 μεγάλες θεματικές ενότητες. "Τα 5Α όπως τα έχουμε ονομάσει, κάθε ένα εκ των οποίων αντανακλά μια θεμελιώδη αξία για μας και την πολιτική μας: Ανάπτυξη - Αξιοκρατία - Αριστεία - Αξιοπιστία - Αξιοπρέπεια".

  Τέλος, ο Κωστής Χατζηδάκης, επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον τόπο και να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.

  Διαβάστε επίσης:

  Μητσοτάκης: Να φύγει μία ώρα αρχύτερα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του – ΒΙΝΤΕΟ

  Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα