Βαρόμετρο Public Issue: 6 στους 10 Έλληνες δεν θέλουν εκλογές

Έξι στους δέκα Έλληνες δεν θέλουν εκλογές σύμφωνα με το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο που δημοσιεύει της Public Issue που δημοσιεύει η εφημερίδα Αυγή.

Συγκεκριμένα ένα 60% των πολιτών θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές ενώ το 38% πιστεύει ότι μάλλον χρειάζεται να στηθούν κάλπες. Πάντως το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί σε σχέση με τον Μάρτιο όταν τα ποσοστά ήταν 71%  και 25% αντίστοιχα.

Ελάχιστοι πιστεύουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση-μόλις το 7% των ερωτηθέντων – με τη συντριπτική πλειοψηφία, το 88%, να θεωρεί ότι πορευόμαστε λάθος. Εξίσου λίγοι είναι κι εκείνοι που πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες (9%), με τα τρία τέταρτα να εκτιμούν ότι θα χειροτερεύσει και ένα 16% να εκτιμά ότι λίγο-πολύ δεν θα αλλάξει τίποτε.

Το 49% εκτιμά ότι η κατάσταση στη χώρα εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή θα είναι χειρότερη, ενώ το 30% ότι θα είναι καλύτερη. 

Αρνητική είναι η γνώμη των πολιτών και για το ΔΝΤ. Το 70% θεωρεί πως πρέπει να φύγει ενώ μόλις το 24% επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Διαβάστε επίσης

Σταδιακά μέχρι και το 2022 τα μέτρα που κλείνουν τις επόμενες μέρες

Αγώνας δρόμου για συμφωνία τη Μεγάλη Πέμπτη

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ