Ψηφίστηκε το νέο καταστατικό της ΝΔ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με τη ψήφιση του νέου καταστατικού του κόμματος.

Το τελικό κείμενο του νέου καταστατικού της ΝΔ εγκρίθηκε μετά από ορισμένες τροποποιήσεις επί του προσχεδίου, οι οποίες αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Αλλαγές έγιναν στο άρθρο 9 που αφορά στη σύγκληση του συνεδρίου και δίνεται η δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή να καλεί το 1/10 των αιρετών μελών, από παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς. Στη συγκρότηση του συνεδρίου περιλαμβάνονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι στις περιφέρειες εκείνες που δεν έχει εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ, σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των βουλευτών.

Αλλαγή έγινε και στο άρθρο 15. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος δηλώσει κώλυμα και δεν υπάρχουν αντιπρόεδροι, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, εφόσον είναι βουλευτής. Σε διαφορετική περίπτωση καθήκοντα αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΟ και αν και εκείνος κωλύεται, τότε αναλαμβάνει το αρχαιότερο μέλος της ΚΟ.

Επίσης ο προσωρινός πρόεδρος δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν. Για τη συγκρότηση της ΠΕ αποφασίστηκε ο συνολικός αριθμός των μελών να είναι 300.  150 αιρετά και 150 μη αιρετά μέλη.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Πταίσματα τα λάθη της ΝΔ μπροστά σε αυτά της κυβέρνησης

Αβραμόπουλος: Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Μπακογιάννη: Στόχος να ενώσουμε την κεντροδεξιά

Το μήνυμα του Μητσοτάκη στις γυναίκες του κόμματος

Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη-Θεοδωράκη στο Συνέδριο της ΝΔ – ΦΩΤΟ

Μητσοτάκης: Προτείνω μια «Συμφωνία Αλήθειας» με τον λαό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ