Αβραμόπουλος: Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

«Η ασφάλεια και η μετανάστευση θέτουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα σε κίνδυνο» τόνισε στην ομιλία του, στο περιθώριο του 10ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας προέταξε την ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία έτσι ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος στον λαϊκισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία. «Ανάχωμα σε αυτές τις τάσεις είναι η ΝΔ» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι στέκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο ως Επίτροπος αλλά και «ως ένας δικός σας άνθρωπος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η συμφωνία πρέπει να εμφανιστεί» είπε και ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη δεν θα κάνει καμία παραχώρηση απέναντι στις αξίες της. «Η Τουρκία θα πρέπει να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της για να βρει τον δρόμο της Ευρώπης ανοιχτό» σημείωσε.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών και εξήρε τη συνεισφορά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ωστόσο, εξέφρασε, για άλλη μία φορά, την ανησυχία του για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννη: Στόχος να ενώσουμε την κεντροδεξιά

Το μήνυμα του Μητσοτάκη στις γυναίκες του κόμματος

Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη-Θεοδωράκη στο Συνέδριο της ΝΔ – ΦΩΤΟ

Μητσοτάκης: Προτείνω μια «Συμφωνία Αλήθειας» με τον λαό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ