Το μήνυμα του Μητσοτάκη στις γυναίκες του κόμματος

Μήνυμα στήριξης στις γυναίκες που βιώνουν πολύ έντονα την κρίση στη χώρα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε παράλληλη εκδήλωση του τομέα γυναικών της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του κόμματος.

«Προέρχομαι από μια γυναικοκρατούμενη οικογένεια» είπε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι αποφάσισε να διατηρήσει την ποσόστωση των γυναικών στα κομματικά όργανα.

«Θα διώξουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Με τον δικό σας αγώνα θα αντιστραφεί και η δημογραφική προτίμηση των γυναικών στον κ. Τσίπρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ειδικά σε συνθήκες μεγάλης κρίσης «οι γυναίκες τραβάνε το μεγάλο ζόρι».

«Θα δώσουμε ευκαιρίες στις γυναίκες να αναδείξουν τα πολιτικά τους ταλέντα. Ξέρουμε πολύ καλά μέσα στα νοικοκυριά ποια είναι η δυνατή φωνή που καθορίζει την ψήφο και των ανδρών και εσείς θα δώσετε τη νίκη στη ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σε πάνελ που διοργάνωσε η Γραμματεία Διεθνών Θέσεων του κόμματος με θέμα “Ευρωπαϊκές προκλήσεις το 2016”.

Με αφορμή την επιστροφή της Κύπρου στις αγορές ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όταν υπάρχει βούληση, θέληση, σχέδιο και πρόγραμμα, μπορεί μια χώρα να βγει από το μνημόνιο πιο σύντομα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η πρώτη πρόκληση για την Ευρώπη ήταν και παραμένει αυτή της ατελούς ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης. Ως δεύτερη μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη ανέφερε τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

«Δυστυχώς η Ευρώπη απέδειξε ότι δεν είχε τα απαραίτητα γρήγορα αντανακλαστικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμόδιου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου», συνέχισε επισημαίνοντας ότι το επόμενο πεδίο δοκιμασίας είναι πως θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε “σωστή” την πρόταση για την ενιαία φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

«Η Ελλάδα, η χώρα που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης μεταξύ των δυνάμεων του λαϊκισμού και της κοινής λογικής, η δική μας χώρα, θα δώσει το μήνυμα στην Ευρώπη ότι ο λαϊκισμός, οι εύκολες υποσχέσεις, δεν μπορεί να είναι η απάντηση στα προβλήματα. Το εκκρεμές του λαϊκισμού θα κινηθεί πίσω σε πολιτικές κοινής λογικής και μετριοπάθειας», συνέχισε.

Είπε, επιπλέον, ότι η ΝΔ είναι «η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά».

Τόνισε, παράλληλα, ότι η Ευρώπη, παρά τα προβλήματά της, εξακολουθεί να παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο που μπορεί να ζει κανείς και σημείωσε ότι ο ίδιος οραματίζεται την Ελλάδα ισότιμο μέλος της ΕΕ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη-Θεοδωράκη στο Συνέδριο της ΝΔ – ΦΩΤΟ

Μητσοτάκης: Προτείνω μια «Συμφωνία Αλήθειας» με τον λαό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ