Σκανδαλίδης: Η χώρα δεν χρειάζεται και τέταρτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 18 μήνες

Η εθνική συνεννόηση είναι προτεραιότητα για να βγει η χώρα από την κρίση, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα δεν χρειάζεται και τέταρτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 18 μήνες.

“Θέλω δε να προσυπογράψω με επίταση από το κείμενο της πρόσκλησης σας ότι: Αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας μέσα από ξεχωριστές ιδεολογικές αφετηρίες. Υπηρετούμε τη Δημοκρατία μας μέσα από διαφορετικές αντιλήψεις και πολιτικές. Μας ενώνει, όμως, η αγωνία για ένα καλύτερο αύριο. Μας ενώνει η Ελλάδα” επισήμανε ο κ. Σκανδαλίδης.  

“Το πρώτο και κύριο σημείο που θέλω να θίξω αφορά ακριβώς την Ελλάδα και την πορεία της. Δυστυχώς οι πρόσφατες εξελίξεις σε μια κρίσιμη  διεθνή και ευρωπαϊκή συγκυρία εμφανίζουν μια χώρα σε ασφυξία να πορεύεται χωρίς πυξίδα σε ένα κόσμο τρικυμίας και καταιγιστικών αλλαγών. Μας πνίγει ο βρόγχος των προβλημάτων. Η ορατή απειλή του status quo  στην περιοχή. Η αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος. Η δραματική καθυστέρηση στην εφαρμογή των συμφωνιών. Η εντεινόμενη αποδιάρθρωση κάθε παραγωγικής διαδικασίας, σε συνθήκες στασιμότητας και ύφεσης. Σημαδεύουν μια χώρα που αναπαράγει συνεχώς τα αδιέξοδα και την κρίση. Μια χώρα που παρακολουθεί ασθμαίνουσα τις εξελίξεις κινδυνεύοντας να μείνει στο περιθώριο της ιστορίας. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της βιώνει ένα μοντέλο διακυβέρνησης που θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς και την πολιτειακή της συγκρότηση. Απειλείται έτσι για την πατρίδα μας η πολιτική και οικονομική κρίση να μετεξελιχθεί σε κρίση Δημοκρατίας” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκανδαλίδης. 

“Παράλληλα η χώρα έχει υπογράψει με την ανεξίτηλη υπογραφή του Πρωθυπουργού της και με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ένα εξόχως επαχθές μνημόνιο, εν πολλοίς ανεφάρμοστο. Και αυτό παρότι στην αφετηρία της η κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα που είχε ήδη κάνει τα κρίσιμα και σημαντικά πρώτα βήματα εξόδου από την κρίση. Και σπεύδω να πω ότι όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συνεργασίας του 2012 είχε θετικά αποτελέσματα για εκείνη τη συγκυρία, που αποτυπώθηκαν σε συγκεκριμένους δείκτες ανάκαμψης της οικονομίας και δημοσιονομικής προσαρμογής. Σήμερα τι ζούμε; Χαμένος χρόνος, χαμένοι στόχοι, ρητορική διαπραγμάτευση, μετάθεση ευθυνών και ξανά από την αρχή να ανεβάσουμε την πέτρα στο βουνό” πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κάθε μέρα που περνά “φαντάζει ολοένα και πιο δύσκολο μια και μόνη παράταξη, ακόμη χειρότερα ένα και μόνο κόμμα ενός χώρου να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από τα διαδοχικά μνημόνια και την κρίση”. “Η διαπραγμάτευση που απαιτείται ώστε παράλληλα με την εφαρμογή της συμφωνίας να προχωρεί και η αναθεώρηση της στα σημεία εκείνα που την καθιστούν ανεφάρμοστη και κυρίως σ’ αυτά που διευρύνουν την φτωχοποίηση του λαού και την «τριτοκοσμοποίηση» της χώρας, προϋποθέτει την ενεργό στήριξη  της μεγάλης λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και τη σύμπραξη όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων. Η εθνική συνεννόηση δεν είναι προεκλογική ανάγκη ενός κόμματος. Είναι εθνική ανάγκη και κατεπείγουσα προτεραιότητα.  Γι’ αυτό θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η άρνηση να αποδεχτούμε την προσχώρηση μας σε μια αχρείαστη και άκαιρη προεκλογική  αντιπαράθεση, εκπορεύεται από την ανάγκη αυτή. Δεν χρειάζεται η χώρα και τέταρτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 18 μήνες” ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης.

 

 Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Προτείνω μια «Συμφωνία Αλήθειας» με τον λαό – ΒΙΝΤΕΟ

Ο διάλογος του Καραμανλή με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ