Δούρου: Ζητούμενο η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό

Διήμερη επίσκεψη στην Ρώμη με σειρά συναντήσεων, πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η Δούρου συναντήθηκε με τον Ιταλό υφυπουργό Εσωτερικών Ντομένικο Μαντσιόνε, αρμόδιο για την μεταναστευτική πολιτική, με τον ομόλογό της, περιφερειάρχη του Λάτσιο, Νικόλα Τζινγκαρέττι και τον αντιπεριφερειάρχη Μασσιμιλάνο Σμερίλιο. Αργά το απόγευμα, ο κύκλος επαφών της ολοκληρώθηκε με συνάντηση με αντιπροσωπεία της Διάσκεψης των Περιφερειών της Ιταλίας.

Κύριο θέμα των επαφών της Ρένας Δούρου στην «Αιώνια Πόλη» ήταν η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης από την τοπική αυτοδιοίκηση, και ακόμη ειδικότερα, από τον θεσμό των Περιφερειών.

«Διαπιστώσαμε συναντίληψη μεταξύ όλων των πλευρών τόσο αναφορικά με τον επείγοντα χαρακτήρα του ζητήματος όσο και με την ανάγκη εκπόνησης μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης στην προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, στην οποία η συμβολή των Περιφερειακών και τοπικών αρχών μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας. Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήσαμε στην ανάγκη ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πολλαπλές πτυχές της κρίσης, όπως το ζήτημα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων που πρέπει να αφορούν και τις Περιφέρειες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δούρου, μετά το πέρας των επαφών της.

«Στη Ρώμη έγιναν τα πρώτα σημαντικά βήματα, στην προοπτική μιας κοινής συλλογικής, ευρωπαϊκής απάντησης στην προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, μέσα από την εκπόνηση μίας, μακρόπνοης, ισόρροπης πολιτικής που θα μοιράζει δίκαια το βάρος της ευθύνης στην αντιμετώπιση της θέματος», συμπλήρωσε η Περιφερειάρχης Αττικής.

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό, τόνισε τέλος, η Ρένα Δούρου, «αναδεικνύεται σε καταλύτη: Αποτελεί κρίσιμη πρόκληση για την προάσπιση των θεμελιωδών ιδεωδών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να κερδίσουμε το συλλογικό στοίχημα της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το προσφυγικό στη συνάντηση Δούρου-Γιούνκερ – ΒΙΝΤΕΟ

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ