Δραγασάκης: Θα έχουμε πολιτικό πρόβλημα με μέτρα πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι «οτιδήποτε πέρα από αυτή δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα, γιατί η κυβέρνηση εκλέχθηκε να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη συμφωνία».

Ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση με θέμα “Μνημόνιο -Αριστερά- Προοδευτική Διακυβέρνηση” την οποία διοργάνωσε η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανέλαβε ότι άμεσος κύριος στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι «τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο, γιατί η διαφωνία δεν είναι μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, αλλά στις διαφωνίες μεταξύ τους».

«Είναι μισή η αλήθεια ότι η κρίση προϋπήρχε των μνημονίων. Η άλλη μισή είναι ότι τα μνημόνια διαχειρίστηκαν και συντήρησαν την κρίση. Ήταν λάθος τα μνημόνια», σημείωσε.

Ως δεύτερο στόχο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έθεσε το να καλυτερέψει η υπάρχουσα συμφωνία και ως τρίτο την εφαρμογή παράλληλου προγράμματος ανακούφισης.

Πέραν αυτού του πολιτικού λόγου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι γι’ αυτό υπάρχει και ο ουσιαστικός οικονομικός λόγος που είναι, ότι η οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι περιγράφεται.

Ο Γιάννης Δραγασάκης κατέστησε σαφές, ότι είναι απαραίτητη η μακροχρόνια ρύθμιση του χρέους, ώστε να εξαφανιστεί οριστικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Σημείωσε, ακόμη, ότι παράλληλα με αυτή την εξέλιξη, θα πρέπει να εξασφαλισθούν η αποκατάσταση της ρευστότητας και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στη χθεσινή του ομιλία, επανέλαβε ότι υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για προοδευτική πορεία της χώρας, καθώς «η πορεία που ξεκίνησε από το 2012 δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί πολιτική έκφραση μιας άτυπης κοινωνικής συμμαχίας που επλήγη από τα μνημόνια. Ήταν η αρχή νέου ιστορικού κύκλου».

Ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προχώρησε στην εκτίμηση ότι η ανασυγκρότηση της Δεξιάς παίρνει την μορφή ενός νέου πόλου, ο οποίος είναι εξαρτώμενος από την διαπλοκή.

«Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε μόλις εκλέχθηκε, ότι «δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός» και σε λίγο χρονικό διάστημα ζητάει εκλογές. Τι μεσολάβησε; Είναι άσχετο με τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών;»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει «με τι συμφωνεί; Με τις προτάσεις του ΔΝΤ; Να κόψουμε κύριες συντάξεις και μισθούς, να δεχθούμε μειωμένο αφορολόγητο και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων;»

Απευθυνόμενος ο Γιάννης Δραγασάκης στις δυνάμεις που κινούνται στον προοδευτικό χώρο, τις κάλεσε να απαντήσουν σαφώς, όλες οι δυνάμεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στο ερώτημα: Με ποιόν είναι γιατί, όπως είπε, «η ουδετερότητα γεννά ερωτήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σπίρτζης: Σύντομα θα πάμε στην αναδιάρθρωση του χρέους – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ