Παυλόπουλος: Κάποιοι εντός της ΕΕ επιδεικνύουν αντιδημοκρατικά σύνδρομα στο προσφυγικό

Το Ψηφιακό Μουσείο του Δήμου Νέας Σμύρνης εγκαινίασε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος υπογραμμίζοντας ότι είναι μία πραγματική κοσμηματοθήκη της Ιστορίας μας και της Εθνικής μας Κληρονομιάς.

«Από αυτό το Μουσείο, από αυτή την κοσμηματοθήκη ιστορίας, θέλω να συγκρατήσουμε δύο μηνύματα τα οποία αποτελούν σταθμά χρέους για μας, αλλά και δείκτες πορείας για αυτά που πρέπει να υπερασπισθούμε στο δύσκολο μέλλον το οποίο μας περιμένει» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως ανέφερε «Πριν από όλα οφείλουμε να θυμόμαστε την προσφορά της Ιωνίας στο Πνεύμα και τον Πολιτισμό, από την Αρχαία Ελλάδα», καθώς επίσης και το γεγονός ότι από τον ίδιο χώρο, μέσα από τον κουρνιαχτό της Μικρασιατικής Καταστροφής, ήρθε ένα άλλο κύμα ανθρώπων του πνεύματος, που μπόλιασε ξανά, στον 20ο αιώνα πια, τον Πολιτισμό μας και την Ιστορία μας. «Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε την συνεισφορά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας – και της ίδιας της Σμύρνης – στην αναγέννηση του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχνάμε τι συνέβη στη Σμύρνη, στη Μικρά Ασία. « Δεν πρέπει να ξεχνάμε την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων, μιας και μιλάμε για μια Πόλη που φιλοξενεί αρκετούς από εκείνους που κουβαλάνε αντίστοιχες μνήμες. Να θυμόμαστε, λοιπόν, το αίμα που χύθηκε, το αίμα όλων εκείνων των ανθρώπων όχι γιατί θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση. Σας διαβεβαιώ ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι γιατί η προστασία του Ανθρώπου, η υπεράσπιση του Ανθρώπου, δεν είναι δεδομένη σήμερα. Το βλέπουμε, το ζούμε» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, επισήμανε ότι υπάρχουν κάποιοι – ακόμη και εταίροι μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης – οι οποίοι επιδεικνύουν φοβικά και αντιδημοκρατικά σύνδρομα, εντελώς αντίθετα προς τις αρχές και τις αξίες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και τόνισε ότι «εμείς οι Έλληνες, οι οποίοι έχουμε την παράδοση των Ικετών της Αρχαιότητας, μπορούμε και πρέπει να τους διδάξουμε με το παράδειγμά μας -και το πράττουμε καθημερινά- με ποιον τρόπο οφείλουμε να υπερασπισθούμε τον Άνθρωπο και την αξία του».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος κινδυνεύει σήμερα από την απειλή της νέας βαρβαρότητας, που έχει αυτή την μορφή της τρομοκρατίας η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. «Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η υπεράσπιση του Ανθρώπου, τούτη την ώρα δεν είναι αυτονόητη για πολλούς, εμείς θα θυμόμαστε το αίμα που χύθηκε, ακριβώς για να υπερασπισθούμε τον Άνθρωπο. Όχι μόνο τον Έλληνα, αλλά τον Άνθρωπο γενικά, σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της Ανθρωπότητας» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού – ΦΩΤΟ

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ