Παυλόπουλος: Να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού – ΦΩΤΟ

Την ανάγκη να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισήμανε τη σημασία της δημοσιογραφικής αποστολής ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία, μαζί με την ελευθερία των δημοσιογράφων να εκφράζονται, να εργάζονται και να υπηρετούν την αποστολή τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ο Σταμάτης Νικολόπουλος δήλωσε ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τον Πρόεδρο για το Ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισε πολύ κρίσιμο και προσέθεσε:

«Για εμάς αγγίζει τις εργασιακές σχέσεις. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι, εάν δεν διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία των Ταμείων και την ανεξαρτησία των Ενώσεων, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα για την ελευθεροτυπία. Αυτό προσπαθούμε να πούμε σε όλους τους τόνους και να γίνει κατανοητό ότι δεν διαπραγματευόμαστε συντεχνιακά κάποια πράγματα».

Τον κ. Νικολόπουλο συνόδευαν ο αντιπρόεδρος και η γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τσαλαπάτης και Νανά Νταουντάκη αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Ο Χατζηδάκης ακούει “μουσική ηρωικής εξόδου” από την κυβέρνηση

Γεροβασίλη: Πρώτα αξιολόγηση και αμέσως μετά συμφωνία για το χρέος – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: H πιο κρίσιμη συζήτηση είναι αυτή για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ