Στο “φλερτ” του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντούν Γεννηματά και Θεοδωράκης

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Τη δική τους απάντηση στο «άνοιγμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον χώρο του κέντρου και της Κεντροαριστεράς, μέσω της συνέντευξής του στη Realnews, δίνουν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης.

«Όλοι έχουν γίνει τώρα μεταρρυθμιστές. Έχει φορέσει το προσωπείο η ΝΔ του νέου μεταρρυθμιστή και ψάχνει να βρει συμμάχους», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «κανείς δεν προέρχεται από παρθενογένεση, ούτε ο κ. Μητσοτάκης» και πως οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για να συνεχίζεται η λιτότητα, ούτε μπορούν να συνδέονται διαρκώς με την αφαίμαξη του ελληνικού λαού.

Αντίθετα, επέμεινε στην πάγια θέση του κόμματός της ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να έχουν προοδευτικό πρόσημο.

Αναφερόμενη ειδικά στο έντονο «φλερτ» του κ. Μητσοτάκη με τον Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, τους οποίους και κάλεσε μέσω της Realnews να συμπορευτούν στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε πως αν ο κ. Θεοδωράκης αισθάνεται ότι έχει κοινό δρόμο με τη ΝΔ στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων, τότε δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα κοινό δρόμο και με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Εμείς μιλάμε για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, μιλάμε για αναγκαίους συμβιβασμούς που πρέπει να γίνουν στη βάση ενός σχεδίου για την χώρα, όπου όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις», είπε, καταφερόμενη και εναντίον του αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές.

Θυμίζοντας την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση και τις υποχρεώσεις της χώρας τον Ιούλιο, αναρωτήθηκε, μιλώντας στο Mega, αν αυτή τη στιγμή, κάτω από αυτές τις συνθήκες με 52.000 εγκλωβισμένους ανθρώπους στην Ελλάδα και την αξιολόγηση να εκκρεμεί, με τις οικονομικές ανάγκες της χώρας στον αέρα, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε εκλογές…

«Το “φύγε εσύ έλα εσύ” και το “ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός” είναι έργα που έχουμε ξαναδεί», είπε, θυμίζοντας με νόημα ότι το 2012 η ΝΔ και το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν αντίστοιχα την χώρα δύο φορές σε κάλπες για «μικροκομματικούς λόγους»…

Πιο διαλλακτικός, αλλά με έμφαση στην ανάγκη προοδευτικών λύσεων, εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Απαντώντας σε ερώτημα για το κάλεσμα συνεργασίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Ποταμιού δήλωσε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις», τονίζοντας, όμως, την πίστη του στο ότι αυτές μπορούν να έχουν προοδευτική κεντρώα κατεύθυνση.

«Όχι συντηρητικές δεξιές λύσεις, αλλά λύσεις κεντρώες, λύσεις λογικής, λύσεις προοδευτικές», είπε, σημειώνοντας ότι οι λύσεις των άκρων ουδέποτε βοήθησαν την χώρα.

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε εάν μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μία συγκεκριμένη πρόταση αλλαγής για την κοινωνία», είπε στον Σκάι, σημειώνοντας ότι στις εναλλακτικές αυτές λύσεις ο κόσμος ψάχνει για κόμματα που θα συνεργαστούν.

Τόνισε, όμως, την ανάγκη το κόμμα του να δώσει το «παρών» με προτάσεις, με συμφωνία επί των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στην χώρα, και όχι για να «βολευτούν» οι βουλευτές του.

Στο περιθώριο, μάλιστα, πολιτικής εκδήλωσης στο Κέντρο Νεότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών χθες το βράδυ, επανέλαβε την «υποχρέωση» του Ποταμιού να αναζητήσει προοδευτικές, κεντρώες λύσεις, όσο και την αντίδρασή του σε συντηρητικές, δεξιές λύσεις, ή αντιστοίχως σε «λαϊκίστικες, αριστερές λύσεις»…

Σε κάθε περίπτωση, δε, είπε ότι θα προτιμούσε το Ποτάμι να είναι η «νύφη» για τον κόσμο και να μην είναι η νύφη για τα άλλα σχήματα.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

“Ο Τόμσεν έχει εμμονική αντιπάθεια προς την Ελλάδα”

Τσουνάμι φόρων στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Νέος γύρος στη διαπραγμάτευση – Τα δύο “αγκάθια” που κρίνουν την αξιολόγηση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ