Τσίπρας: Έχετε αποκτήσει την πολιτική του στρίβειν δια των μηνύσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις πρόσφατες μηνύσεις κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Σήμερα σκοπεύω να ασκήσω πολιτική κριτή και να σας ζητήσω εξηγήσεις. Γιατί εδώ και καιρό έχετε κρατήσει αυτή την τακτική. Έχετε καταθέσει δύο μηνύσεις, ο κ. Κουμουτσάκος στην κυβερνητική εκπρόσωπο και ο κ. Σαμαράς, γιατί είχε το θράσος η κυβερνητική εκπρόσωπος να κάνει πολιτική κριτική σε δημοσιεύματα. Φαίνεται έχετε αποκτήσει την πολιτική του στρίβειν δια των μηνύσεων», είπε χαρακτηριστικά στην αρχική του τοποθέτηση ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Όταν κάποιοι πρέπει να δώσετε εξηγήσεις, ακολουθείτε την τακτική των μηνύσεων, όπως και στο κρίσιμο θέμα των εκβιασμών και των payrolls. Καμία απάντηση, τίποτα για την ταμπακέρα, μόνο μηνύσεις και αγωγές. Ο λαός μας, αυτό το λέει «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Κάνετε μηνύσεις για να σταματήσουμε να αναδεικνύουμε αυτό που απασχολεί τον μέσο Έλληνα πολίτη. Και αυτό που απασχολεί τον Έλληνα πολίτη είναι, πως έφτασε η χώρα ως εδώ; Ποιο ήταν αυτό το σύστημα, ποια ήταν αυτή η παρέα, γιατί χρησιμοποιήσατε, αυτή την έκφραση. Αυτή η παρέα που λεηλάτησε τον εθνικό πλούτο κατά το ¼, αυτή η παρέα θα λογοδοτήσει ποτέ; Φαίνεται ότι φτάνει η ώρα που θα λογοδοτήσει. Απαντήσεις δεν έχουμε πάρει. Συνεχίζετε να καλύπτετε τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος βρέθηκε ακόμα και στα panama papers, συνεχίζετε να καλύπτετε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ