Με ονομαστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

Με τους εισηγητές των κομμάτων, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΚΟ των ΑΝΕΛ, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τα δάνεια που έχουν πάρει πολιτικά κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία, το απόγευμα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα ο οποίος χαρακτήρισε τα δάνεια των κομμάτων ως δανεικά κι αγύριστα, τα οποία δόθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα χωρίς ασφαλείς εγγυήσεις κι ανέφερε ότι τα δάνεια των ΜΜΕ ανέρχονται πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος υποστήριξε ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων είναι μείζον πολιτικό και διαχρονικό.

Από την ΝΔ η Νίκη Κεραμέως εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως δεν ενδιαφέρεται να λύσει το πρόβλημα της χρηματοδότησης των κομμάτων ουσιαστικά, προτείνοντας προτάσεις αλλά καταφεύγει σε κινήσεις εντυπωσιασμού και αναζήτηση ευθυνών.

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτή η εξεταστική άλλο ένα επικοινωνιακό σόου» είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας την κυβέρνηση πως επιχειρεί να περιορίσει την πολυφωνία των ΜΜΕ.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης: 

Απευθείας η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Μετωπική στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ