Μετωπική στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων

Ρεπορτάζ: Γαλιατσάτος Παναγής

Σε πολύ υψηλούς τόνους αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή, η συζήτηση της πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για τη δανειοδότηση που ελάμβαναν κόμματα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τραπεζικά ιδρύματα.

Η συζήτηση αυτή ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, αναβλήθηκε ωστόσο λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Γαλλία και τις Βρυξέλλες. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι η συζήτηση θα εξελιχθεί σε μια μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Το μεσημέρι αναμένεται να πάρει το λόγο ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, ενώ θα του απαντήσει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κ. Μητσοτάκης.

Όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη, τα ζητήματα που θα διερευνηθούν στο πλαίσιο αυτής της επιτροπής αφορούν στο περιεχόμενο και τους όρους των συγκεκριμένων δανειακών συμβάσεων, την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών σε σχέση με τους κανονισμούς των πιστωτικών ιδρυμάτων, το ύψος των δανείων, οι εγγυήσεις για τις δανειοδοτήσεις και η πορεία εξυπηρέτησης των δανείων.

Στο επίκεντρο της έρευνας αναμένεται να βρεθούν τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συνάφθηκαν από το 2000 και μετά, δηλαδή τα δάνεια επί των ηγεσιών Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου και να αναδείξει τους χαριστικούς όρους με τους οποίους δίδονταν αυτά στα δύο μεγάλα κόμματα.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Η δημοσκόπηση του Action 24 – Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Ο Τσίπρας στην FT: Η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες. Τώρα το ΔΝΤ να κάνει το χρέος του

Τσίπρας: Αναγκαίο να περατωθεί αμέσως η αξιολόγηση, για να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για το χρέος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ