Σταϊκούρας για διαπραγμάτευση: Είμαστε ήδη στο ίδιο έργο θεατές

Στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και τη διακοπή των συζητήσεων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Φθιώτιδας και τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ, Xρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει κίνδυνος επανάληψης του 2015 είπε: «Ήδη είμαστε στο ίδιο έργο θεατές που ήμασταν και πέρυσι. Και δυστυχώς η χώρα σε όλα τα μέτωπα και τα πεδία, κι όχι μόνο στα οικονομικά, περιπλανάται βυθιζόμενη».

Και πρόσθεσε ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δεν έχουμε ήδη εσωτερική στάση πληρωμών; Ήδη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, αυτά δηλαδή που χρωστά το δημόσιο στις επιχειρήσεις, δεν έχουν αυξηθεί κατά 70%; Ήδη τα φορολογικά έσοδα δεν παρουσιάζουν υστέρηση γιατί οι πολίτες δεν έχουν τη φοροδοτική ικανότητα να πληρώσουν; Αυτά όλα είναι στοιχεία τα οποία τα έχουμε ήδη δει. Έχουν ποσοτικοποιηθεί. Άρα, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».

Συνέχισε δε λέγοντας ο κ. Σταϊκούρας: «Στο ίδιο έργο θεατές όμως είμαστε και στη διαπραγμάτευση. Δεν περίμενε κανείς να κλείσει η συμφωνία χθες. Αυτή η περίφημη αναφορά “Staff Level Agreement”, δηλαδή τελικά κείμενα προς υπογραφή, δεν επρόκειτο να ήταν έτοιμα χθες. Το ζητούμενο είναι πως μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε η χώρα να αποκτήσει τη βέλτιστη λύση στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει. Που είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αν και δυστυχώς όχι έγκαιρη, γιατί αυτή θα έπρεπε να είχε πριν από κάποιους μήνες. Κι όχι μόνο αυτό αλλά κατά τον βέλτιστο, για τα ελληνικά συμφέροντα, τρόπο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Διαβάστε επίσης:

Μπαλάφας: Πριν από το Πάσχα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ