Κουτσούμπας: Μας λένε να διαλέξουμε τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη

Αναφορά ανάμεσα στις υποκλοπές που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks ανάμεσα στους εκπροσώπους, στα κοράκια αυτά του ΔΝΤ, τον Τόμσεν και τη Βελκουλέσκου.

«Είδατε τι έγινε με τις υποκλοπές που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks ανάμεσα στους εκπροσώπους, στα κοράκια αυτά του ΔΝΤ, τον Τόμσεν και τη Βελκουλέσκου. Πρόκειται για έκφραση των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών τους», ανέφερε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Θεσσαλονίκη και συνέχισε:

«Από τη μια ΗΠΑ και ΔΝΤ, που έχουν το επάνω χέρι οι Αμερικάνοι εκεί και που θέλουν μείωση του κρατικού χρέους, με νέο πιο σκληρό μνημόνιο και νέα πιο σκληρά μέτρα όμως και από την άλλη Γερμανία, ΕΕ και λοιποί, που θέλουν επιμήκυνση του χρέους, με τήρηση των σκληρών μέτρων που αποφάσισαν τον Ιούλη και σταδιακά να παίρνονται όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή τι μας λένε; Να διαλέξουμε τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη. Ο λαός πρέπει να απορρίψει και τις δύο λύσεις, να απορρίψει όλους τους εκβιασμούς, να χαράξει το δικό του δρόμο πάλης. Αυτά είπα στον κύριο Τσίπρα στην τηλεφωνική μας συνομιλία όταν με πήρε για να με ενημερώσει. Και του είπαμε ότι αυτά θα πούμε καθαρά, δημόσια και ανοιχτά στον ελληνικό λαό, γιατί μόνο ο λαός μας, το κίνημά του πρέπει να πάρει επιτέλους τις τύχες στα δικά του χέρια».

«Γι’ αυτό λέμε ότι η πολιτική της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως πριν η διακυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο, μας πάνε από το κακό στο χειρότερο», είπε ακόμα.

Διαβάστε επίσης:

«Πάγιες θέσεις» θεωρεί το Ταμείο τις διαρροές των Wikileaks

Πολ Μέισον: Το ΔΝΤ συνωμοτεί για να οργανώσει χρεοκοπία στην Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ