Μητσοτάκης: Με ταχύτητα και αξιοκρατία η στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων

«Η κυβέρνηση έχει μία πάρα πολύ σημαντική ευθύνη, να στελεχώσει τις διοικήσεις των νοσοκομείων με μεγάλη ταχύτητα και κυρίως με αξιοκρατία», επισήμανε σήμερα από την Λάρισα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στην περιφέρεια ενόψει του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου του κόμματος.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της προσωρινής διοίκησης και εκπροσώπους υγειονομικών φορέων και να ανταλλάξει απόψεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν αυτόν το ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα δυο ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΝΔ και αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων ανά την χώρα, είναι αυτό της πλήρωσης των κενών στις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και εκείνο που αφορά στις ελλείψεις προσωπικού.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, θα πρέπει εκτός από ταχεία να είναι και αξιοκρατική η στελέχωση των διοικήσεων, διότι, όπως παρατήρησε, μέχρι στιγμής «οι επιλογές που έχουν γίνει σε άλλες θέσεις διοίκησης κατά κανόνα δεν ήταν αξιοκρατικές» και συμπλήρωσε: «Σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα δεν δικαιούται η κυβέρνηση να κάνει καμία απόκλιση από τους βασικούς κανόνες της αξιοκρατίας και πρέπει να υπάρξουν το συντομότερο δυνατόν διοικητές στα νοσοκομεία οι οποίοι να γνωρίζουν το αντικείμενο και να μπορούν να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στις ιδιαίτερα αυξημένες υποχρεώσεις τους».

Όσον αφορά στο θέμα ελλείψεις προσωπικού, ο κ. Μητσοτάκης ότι χρειάζονται και νέες οργανικές θέσεις και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Θέλω να θυμίσω, συνέχισε, ότι όταν εμείς παραδώσαμε τη διακυβέρνηση της χώρας τον Ιανουάριο του 2015, είχαμε δρομολογήσει έναν πολύ συγκεκριμένο προγραμματισμό προσλήψεων στον Δημόσιο τομέα με 12.000 άτομα και με τις απαραίτητες πιστώσεις εξασφαλισμένες από τον προϋπολογισμό, και η πρώτη προτεραιότητα μας ήταν ο κλάδος της υγείας και ιδιαίτερα το νοσηλευτικό προσωπικό όπου είχαμε πολύ σημαντικές ελλείψεις. Αυτές οι προσλήψεις, συνέχισε, δυστυχώς δεν έγιναν- και δεν έγιναν διότι η κυβέρνηση συνειδητά επέλεξε να προσλάβει άλλες ειδικότητες έξω από τον κλάδο της υγείας, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο συγκεκριμένες πελατειακές δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει στο παρελθών.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε επίσης ότι η ΝΔ βρίσκεται σε φάση εκπόνησης του δικού της προγράμματος για τον τομέα Υγείας, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα και τόνισε ότι πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο το κόμμα δίνει απόλυτη προτεραιότητα.

Εν συνεχεία ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου όπου και συζήτησε για προβλήματα του κλάδου με την διοίκηση του Συνεταιρισμού και ξεναγήθηκε στον χώρο, ενώ ακολούθως είχε συνάντηση με εκπρόσωπους παραγωγικών φορέων στο Επιμελητήριο.

Το βράδυ και στις 8.00 μμ θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση του κόμματος στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ