Κεφαλογιάννης: Η Ελλάδα δεν έκανε πρόταση να ελλιμενίζονται τα πλοία του ΝΑΤΟ στα Δωδεκάνησα

Ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ρόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στο προσφυγικό.

O Γιάννης Κεφαλογιάννης, απαντώντας στο ερώτημα αν η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο μας δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα σε σχέση με τα εθνικά θέματα και τις τουρκικές παράλογες απαιτήσεις στο Αιγαίο, είπε: «Εγώ θα σας αποκαλύψω κάτι πολύ πιο σοβαρό. Η Ελλάδα δεν έκανε καν πρόταση να ελλιμενίζονται τα πλοία του ΝΑΤΟ στα Δωδεκάνησα. Τα τρία λιμάνια τα οποία πρότεινε ήταν η Σούδα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έκανε, εξ όσων γνωρίζω, επίσημη πρόταση στα αρμόδια όργανα της συμμαχίας, ώστε να είναι διαθέσιμα και τα λιμάνια είτε της Δωδεκανήσου, είτε ακόμα και των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου. Επομένως θα πρέπει να κληθούν οι ίδιοι να απαντήσουν για ποιο λόγο δεν το έκαναν».

O βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ πρόσθεσε: «Από κει και πέρα η παρουσία του ΝΑΤΟ, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχει να προσθέσει τίποτα, όσον αφορά την αντιμετώπιση ή την αποτροπή των προσφυγικών ή των μεταναστευτικών ροών. Με την έννοια ότι ακόμα και η αποτροπή την οποία φαίνεται ότι πρέπει να κάνουν αυτά τα μεγάλα πλοία, διότι μιλάμε για φρεγάτες, στην ουσία αντιλαμβάνεστε ότι όταν μιλάμε για πλαστικές βάρκες οι οποίες βυθίζονται μόνο με τα απόνερα αυτών των σκαφών δεν έχουν κάποιο αντιμετωπίσιμο αποτέλεσμα σε σχέση με αυτό το οποίο υποτίθεται ότι κάνουν».

Συνέχισε δε λέγοντας ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ: «Ένα δεύτερο θέμα το οποίο υποτίθεται ότι το ΝΑΤΟ κάνει στο Αιγαίο είναι μέσα από τα μέσα τα οποία διαθέτει να δίνει πληροφορίες στην Ελλάδα και στην Τουρκία για τις επίγειες ροές. Αυτό και πάλι με τα επίγεια μέσα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και σ’ αυτό το σημείο μπορώ να πω ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, επίσης αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να προσθέσει το ΝΑΤΟ».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Διαβάστε επίσης:

Παπαδημούλης στην DW: H EE ανέχθηκε μονομερείς ενέργειες στο προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ