Με ενστάσεις ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

Με τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης για τον κατεπείγον χαρακτήρα του νομοσχεδίου για το προσφυγικό ξεκίνησε η συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπή της βουλής, το οποίο εισάγεται αύριο προς ψήφιση στην ολομέλεια.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας υποστήριξε τον κατεπείγον λέγοντας πως πρέπει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί έως τις 4 Απριλίου. Ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας σε έντονο ύφος έκανε λόγο για ένα ογκώδη νομοσχέδιο που αποτελείται από περισσότερες από 150 σελίδες και εμπεριέχει 56 κανονιστικές πράξεις και για αυτό το λόγο απαιτείται επαρκής χρόνος για επεξεργασία του σχεδίου νόμου στις επιτροπές.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης δήλωσε την αντίθεση του με τον κατεπείγον χαρακτήρας λέγοντας πως «αυτοί που διαχειρίζονται σήμερα το μεταναστευτικό δεν κάνουν ούτε για διαχειριστές αποθήκης».

Επίσης και το ΠΑΣΟΚ μέσω του κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε την αντίθεση λέγοντας πως θα μπορούσε η κυβέρνηση να το έχει φέρει από την αρχή της εβδομάδας και από το ΚΚΕ η κ. Μανωλάκου κατήγγειλε το κατεπείγον, λέγοντας πως «είναι αυταρχική μέθοδος νομοθέτησης που ακολούθησαν και προηγούμενες κυβερνήσεις» χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο τερατούργημα.

Την αντίθεση του με τον κατεπείγον εξέφρασε από την Ένωση Κεντρώων ο κ. Καρράς ενώ από το ΠΟΤΑΜΙ ο κ. Φωτήλας και από τους ΑΝΕΛ ο κ. Κατσίκης τάχθηκαν υπέρ του κατεπείγοντος. Τελικά, ο κατεπείγον χαρακτήρας του νομοσχεδίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης

51.393 πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

Το νομοσχέδιο για το προσφυγικό στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ