• Η απάντηση του Αλεξιάδη στη ΝΔ για τους ελέγχους στη λίστα Λαγκάρντ

  12:27 μμ, Πέμπτη 31 Μάρ 2016 12:27 μμ, Πέμπτη 31 Μάρ 2016

  Με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απάντησε στα λεγόμενα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών.

  «Δυστυχώς για τον αρχηγό της Ν.Δ., όπως έγινε σαφές στη συζήτηση της 29.3.2016, στα ζητήματα των αποκαλύψεων για την φορολογική ασυδοσία ορισμένων επί Ν.Δ.,... ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

  Αναλυτικά όλη η δήλωσή του...

  Από σεβασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία, δεν ζήτησα να κάνω χρήση του δικαιώματος που παρέχει ο κανονισμός της Βουλής, να πάρω τον λόγο «επί προσωπικού» και να απαντήσω στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην ομιλία του στη Βουλή στις 29.3.2016.

  Για να μην εκληφθεί όμως η σιωπή μου ως αποδοχή ή αδυναμία, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω και να επισημάνω ότι:

  1. Ήταν πολιτική επιλογή ή αβλεψία, η αναφορά σε στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, που συγκρίνουν τα δεδομένα 12 μηνών (για τα έτη 2013-2014) με τα στοιχεία 9 μηνών (για το έτος 2015);

  2. Τα πραγματικά δεδομένα (όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων) αποδεικνύουν ότι:

  3. Αναμένω μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών, την επίσημη θέση της Ν.Δ. Επιμένει ότι στα χρόνια της διακυβέρνησής τους, όλα λειτουργούσαν άψογα στον τομέα της φορολογίας ή όχι; Επιμένει στην πολιτική κάλυψη φορολογούμενων, για τους οποίους η εισαγγελική έρευνα τεκμηρίωσε και καταλόγισε φοροδιαφυγή; Υπενθυμίζουμε ότι η αποπληρωμή δανείων (ακόμη και για την πληρωμή φορολογικών προστίμων) αποτελεί τεκμήριο, αν και όποτε γίνει η αποπληρωμή.

  4. Η λειτουργία ορισμένων ΜΜΕ και της διαπλεκόμενης μονταζιέρας, είναι πασίδηλο πολιτικό φαινόμενο. Είναι όμως τουλάχιστον λυπηρό, να αποδέχεται κοινοβουλευτικός παράγοντας την παραποίηση των πρακτικών της Βουλής, (όπως έγινε στην περίπτωση της ομιλίας μου στις 18.3.2016) για προφανείς μικροκομματικούς λόγους. Με αναλυτικό δελτίο τύπου (18.3.2016 στο www.minfin.gr) έχω απαντήσει αναλυτικά και τεκμηριωμένα. Δυστυχώς για τον αρχηγό της Ν.Δ., όπως έγινε σαφές στη συζήτηση της 29.3.2016, στα ζητήματα των αποκαλύψεων για την φορολογική ασυδοσία ορισμένων επί Ν.Δ.,... ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

  Διαβάστε επίσης:

  Αλεξιάδης: Όλα ανοιχτά για την πληρωμή φόρων

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα