Ευρεία σύσκεψη της ΚΕΔΕ συγκάλεσε ο ΥΠΕΣΔΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής για το προσφυγικό

Ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό ζήτημα πραγματοποιήθηκε σήμερα έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή στην ΚΕΔΕ, με την παρουσία του προέδρου της Γιώργου Πατούλη, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της και την συμμετοχή των προέδρων ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρου Κυρίζογλου, Δ. Ελλάδας Γιώργου Παπαναστασίου και Θεσσαλίας, Γιώργου Κωτσού.

O Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε πως ζήτησε αυτήν την συνάντηση, ώστε μέσω του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ να μεταφερθεί προς όλους τους δήμους της χώρας, η βούλησή του για στενή συνεργασία και συνεννόηση για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Ο υπουργός επισήμανε ότι ήδη έχει εγκριθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες που ήδη επωμίζονται το βάρος του προσφυγικού.

Υπογράμμισε δε, την ανάγκη άμεσης οικονομικής ενίσχυσης Δήμων κα Περιφερειών μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Εν συνεχεία αναφερόμενος στους πρόσφυγες που παραμένουν στην Ειδομένη τόνισε ότι «πρέπει να πειστούν πως ο καλύτερος δρόμος είναι ο σύννομος δρόμος, μέχρι να βρεθεί λύση. Αφενός ξέρουν πως στην Ελλάδα υπάρχει οικονομική κρίση, αφετέρου η ελκτική δύναμη της Ευρώπης είτε από οικονομική άποψη είτε γιατί υπάρχουν συγγενείς τους εκεί, είναι μεγάλη. Γίνεται μια προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα της Ειδομένης και του Πειραιά: Μην είμαστε απαισιόδοξοι. Η Ελλάδα θεωρείται μια χώρα ασφαλής και η στάση της σε αυτό το ζήτημα είναι μια επένδυση, που θα μείνει στο θυμικό του κόσμου. Κοινωνικές ομάδες της χώρας που μέχρι πριν τις θεωρούσαμε αδιάφορες, συνδράμουν εθελοντικά, με εντυπωσιακή προθυμία, όπως για παράδειγμα η νεολαία μας. Πρέπει γενικά να καλλιεργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας».

Όσον αφορά τα ασυνόδευτα παιδιά, ανέφερε ότι για το ευαίσθητο αυτό θέμα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την Εκκλησία, τις ΜΚΟ και τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να παρέχουμε συνεχώς την καλύτερη φροντίδα.

Επίσης, ο υπουργός εξέφρασε την βεβαιότητά του πως ο τουρισμός δεν θα επηρεαστεί από το προσφυγικό.

Κλείνοντας, ο υπουργός τόνισε ότι ο σκοπός της σημερινής σύσκεψης ήταν για να τεθούν οι βάσεις για μια πιο στενή συνεργασία και συνεννόηση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος και επετεύχθη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ως κατεπείγον εισάγεται το Ν/Σ που κυρώνει την συμφωνία για το προσφυγικό

Συνάντηση του ΥΠΕΣΔΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Βελγίου για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ