Παυλόπουλος: Αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία δεν θα υπάρξει λύση στο προσφυγικό

Έκκληση για να τελειώσει εδώ και τώρα ο πόλεμος στη Συρία απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρέβεν Ρίβλιν στο προεδρικό μέγαρο στην Ιερουσαλήμ .

“Δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τις πρωτόγνωρες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που προκαλούνται από εστίες κρίσεων, δηλαδή τις συγκρούσεις και τους πολέμους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ιδίως δε στη Συρία. Αν αυτές δεν εξαλειφθούν , κυρίως αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, δεν μπορεί να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα” υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ.Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη “όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τους τρομοκράτες που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αλλά δεν πρέπει επ ουδενί να αναιρέσουμε την αντιμετώπιση του αμιγώς προσφυγικού ζητήματος υπό όρους ανθρωπισμού. Να συμπεριφερθούμε στους πρόσφυγες με όρους ανθρωπισμού” πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Αυτή την ώρα που κρίνεται το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, δεν μπορεί η Ευρώπη να ανεχτεί συμπεριφορές που αναπτύσσουν φοβικά σύνδρομα και εμπεριέχουν αιχμές ρατσισμού” τόνισε ο κ.Παυλόπουλος και πρόσθεσε: “Οι δύο λαοί μας μπορούν να αφυπνίσουν συνειδήσεις με βάση την ιστορία, τον ανθρωπισμό και κυρίως τη δημοκρατία μας”.

Αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι “είμαστε εδώ για να συμβάλουμε ώστε να διαμορφωθεί μια βιώσιμη λύση με γνώμονα το διεθνές δίκαιο. Κάθε λαός έχει τις ρίζες του και δεν μπορεί να τις αποκόψει κανείς. Αυτή η γη δεν ανήκει μονοπωλιακά σε κανέναν αλλά σε όλους τους λαούς” .

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ρέβεν Ρίβλιν εστίασε την ομιλία του στην ιστορική διαδρομή των δύο λαών στα βάθη των αιώνων και αναφέρθηκε με έμφαση στην πολύ καλή συνεργασία που αναπτύσσεται ανάμεσα στις δύο χώρες τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Να εξοντώσουμε τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ